Adnan Oktar'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Adnan Oktar'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
2 ayrı dava çerçevesinde yargılanacak olan silahlı suç örgütü yöneticisi Adnan Oktar’ın hakim karşısına çıkacağı tarihler belli oldu.

Silahlı suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ın hakkında açılan 2 ayrı davanın duruşma tarihleri belirlendi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruşmalara Oktar'ın 21, 22, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde katılması bekleniyor.

Oktar'a yöneltilen suçlamaları içeren iddianamede, örgütü ayakta tutma çabalarının özellikle avukatları Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

aa.jpg

İddianameye göre, Oktar cezaevi dışında da örgütün faaliyetlerini sürdürmeye çalışarak, yargılamanın kumpas olduğu yönünde kamuoyu oluşturma ve siyasi lobi desteği alma girişimlerinde bulundu.

Ayrıca, Oktar'ın cezaevinde bulunan örgüt üyeleriyle mektup ve avukatlar aracılığıyla iletişim kurduğu, etkin pişman olmak isteyen üyeleri engellemeye çalıştığı, içeride ve dışarıda bulunan örgüt üyelerini bir arada tutma talimatları verdiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, Oktar'ın cezaevinde kaldığı süre boyunca yaklaşık 200 avukatla görüşerek örgüte üye kazanmaya çalıştığı, avukatlık mesleğini kullanarak cezaevi dışındaki örgütsel faaliyetleri yönlendirmeye çalıştığı tespit edildi. Bu nedenle, Oktar hakkında avukat görüşlerinin kısıtlanması kararı alındığı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar