Adnan Oktar’ın avukat organizasyonu çöktü! İşte o karar...

Adnan Oktar’ın avukat organizasyonu çöktü! İşte o karar...
Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın cezaevinde örgüt içindeki avukatlarla bir ay içinde 300’den fazla görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu görüşmelerin bazılarında avukatların bazılarını taciz ettiği de iddia edilmişti. Mahkeme son olaylarla ilgili yeni bir karar aldı .

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, silahlı suç örgütü lideri olarak bilinen Adnan Oktar'ın cezaevi içerisindeki faaliyetleri ile ilgili önemli bir karara imza attı.

Mynet'in haberine göre, Oktar'ın, avukatlar aracılığıyla örgütüne yeni üyeler kazandırma çabaları ve bu süreçte avukatlara yönelik iddia edilen taciz olayları mahkemeyi harekete geçirdi. Mahkeme, Oktar'ın avukatlarla gerçekleştirdiği tüm görüşmelerin önümüzdeki 3 ay boyunca hem görüntülü hem de sesli olarak kaydedilmesine karar verdi.

Ayrıca, bu görüşmeler sırasında bir görevlinin de hazır bulunması ve her türlü yazılı notların denetlenmesi yönünde kararlar alındı.

kedicikhaberi.jpg

Bu karar, Adnan Oktar'ın cezaevinde dahi örgüt faaliyetlerine devam ettiği ve yüzlerce genç avukatla görüşerek onları örgütüne katmaya çalıştığı iddialarının ardından geldi. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla genç ve tecrübesiz avukatların cezaevine gönderildiği ve bu görüşmelerin çoğunlukla hukuki yardım içerikli olmadığı belirtiliyor. Etkin pişmanlık yasasından yararlanan bazı avukatlar ve eski örgüt üyeleri, Oktar'ın bu görüşmeler sırasında avukatlara elle tacizde bulunduğunu iddia etmişlerdi.

Bu gelişmeler, Adnan Oktar ve örgütü hakkında daha önce de pek çok skandalın ortaya çıktığı bir döneme denk geliyor. Mahkemenin aldığı bu karar, örgüt faaliyetlerinin daha sıkı denetim altına alınması ve benzeri suistimallerin önüne geçilmesi amacını taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar