Adaletsizliğe karşı tepki çığ gibi büyüyor: 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi mağdurları miting yapacak

Adaletsizliğe karşı tepki çığ gibi büyüyor: 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi mağdurları miting yapacak
8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi mağdurları, yaşadıkları adaletsizliği çığ gibi büyümesi sebebiyle miting yapacaklarını duyurdu.

Emeklilik hakkını 1 günle 17 yıl kaybeden Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) 21 Ocak’ta İstanbul’da miting düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışacak.

EMADDER yönetim üyesinden biri olan Aykut Uğurlu, 8 Eylül 1999 tarihinden sonrası için büyük bir mağduriyet oluştuğunu; 8 Eylül’den bir gün, bir ay sonra sigorta girişi olanların erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl emeklilik için beklemek zorunda kalacaklarının altını çizen Uğurlu, şunları kaydetti:

Yaşıtlarımızdan ve kardeşlerimizden hem yaş hem de prim olarak büyüğüz. Onları 5 bin 975 prim günü ile emekli oldular. Bizim 7-8 bin gün primimiz var ve emekli olana kadar da 14-15 bin prim gününe ulaşacak.

8 Eylül 1999’dan önce sigorta girişi olan 43 yaşında emekli olabilme hakkı elde ediyor. 8 Eylül’den sonra işe girenler, yasayı bir günle kaçırdıkları için 60 yaşına kadar beklemek durumunda kalıyor. Ortada büyük bir adaletsizlik var. Erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıllık farkı var ve bunun düzeltilmesini istiyoruz.”

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar