Acılı anne depremde kaybettiği kızının 1 yıldır yolunu gözlüyor

Acılı anne depremde kaybettiği kızının 1 yıldır yolunu gözlüyor
Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kalan Fikriye Aybüke Körük'ü arayan bir anne, kızının hastaneye giriş kaydının olduğunu ancak kızının yerinin belirsiz olduğunu ifade etti. Acılı anne, 1 yıldır kızını arıyor...

Adana'da yaşayan Fadime Gökçe'nin kızı Fikriye Aybüke Körük, eşi Barış Körük ile birlikte geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde Ebrar Sitesi'nde yakalandı. Körük çifti, yıkılan binanın enkazında mahsur kaldı. Barış Körük'ün cansız bedenine depremden 6 gün sonra ulaşıldı ancak eşi Fikriye Aybüke Körük'e henüz ulaşılamadı. Anne Fadime Gökçe, 1 yıldır kayıp olan kızıyla ilgili herhangi bir haber alamadı.

00.webp

'TEK TEK BAKTILAR AMA BENİM KIZIM ÇIKMADI'

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi önünde düzenlenen anma programına katılan Fadime Gökçe, kızı Fikriye Aybüke Körük'ten 1 yıldır haber alamadıklarını belirtti. "Deprem Adana'da beni yakaladı. Deprem sonrasında kızımı aradım, ancak ulaşamadım. Kahramanmaraş'taki depremi duyunca sabah erkenden yola çıktık. 8 saatlik bir yolculuktan sonra buraya vardık. Enkaz altında kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyordu. 3 gün sonra kızımın eşi Barış'ın cansız bedeni çıkarıldı. Ondan sonra kızımı beklemeye devam ettik. Yetkililer, "Kızını getiriyoruz" dediler, ama gelen cenaze başka birininkiydi. Ben 10 gün boyunca enkaz altında kaldım. Apartmanın bodrumuna kadar indiler ve her yeri tek tek aradık, ancak kızım ortaya çıkmadı. Çıkarılan cenazelerin hepsine baktık, ama kızımın cesedi hiçbirinde yoktu." diye konuştu.

023.webp

'TEK BİLGİ, KIZIMIN HASTANEYE GELDİĞİ VE GİTTİĞİ'

Fadime Gökçe, kızına ulaşamadığını belirterek, "10 gün boyunca Kahramanmaraş polis merkezine başvuruda bulundum ve kayıp ilanı vermek istedim. Ancak hastanedeki işlemlerin tamamlanması için 10-15 gün beklemem gerektiği söylendi. Kayıp ilanı ve DNA örneği verdim. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden kızımın sedyede yaralı halde bir fotoğrafını buldum. İzmir Tepecik Hastanesi'nde giriş kaydı olduğunu öğrendim. Hastaneye gittiğimizde, kızımın giriş yapmış ve çıkmış olduğu belirtildi. Ancak nasıl gidebildiği konusunda bir açıklama yapılmadı. Güvenlik kameralarının incelenmesini talep ettim, ancak görüntülerin net olmadığı söylendi. Tek bilgi, kızımın hastaneye geldiği ve gittiği yönündeydi. Ancak kızım ortada değil. Her yerde onu arıyorum. Fotoğrafı var, hastaneye giriş kaydı var, ama kızım nerede bilmiyoruz. Bu süreçte kapalı kapıları açmaya çalışıyoruz, ama sonuç alamıyoruz." dedi.

.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar