ABD'nin olası Türkiye yaptırımında doların göreceği tarihi rekoru açıkladı

ABD'nin olası Türkiye yaptırımında doların göreceği tarihi rekoru açıkladı
Dolar kurunun yeniden 18 liranın üzerini görmesi ve ABD'den yeni yaptırım tehdidi gelmesi sonrası bir video paylaşan ekonomist Atilla Yeşilada, doları bekleyen tehlikeyi açıkladı. Olası bir yaptırım dalgasında piyasadaki yıkımın büyük olacağını belirten Yeşilada, dolar için rakam vererek, ''O zaman Türkiye'de oyun biter'' dedi.

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI: DÖVİZ İÇİN EN RİSKLİ DÖNEME GİRDİK... BU HABER GELİRSE

Pazartesi günü piyasaların açılmasından önce yayımladığı video ile yatırımcıları uyaran ve son gelişmeleri değerlendiren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ''Dolarda en kritik döneme girildi'' uyarısı yaptı.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden ''Türkiye, Yine Yaptırım Tehdidi Altında!'' başlıklı bir video yayımlayan Atilla Yeşilada, şunları söyledi:

''''Yaptırım tehdidi var mı? Bence gerçekten var. Ankara''nın bilinçli olarak Rusya yaptırımlarını deleceğini sanmıyorum ancak özek sektör daha önce de basiretini ispatlamıştı. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. 

Eğer yaptırım gelirse Türkiye ekonomisinde ve özel olarak döviz piyasasında neler olabilir? Bunları betimlemek istiyorum'''' dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın kısa sürede bitecek gibi durmadığını dile getiren Atilla Yeşilada, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik gelişmelerin Türkiye ekonomisinde belirleyeceği etmenlerden birisi olacağını belirtti.

DOLARDA YAŞANABİLECEK GERİLİM: TÜRKİYE''DE OYUN BİTER

''''2018 krizi ve Trump tweetleri sonrasında bankalardan yüklü miktarda döviz çekildi. Bu tabii ki çok ciddi bir tehlike teşvik ediyor. Çünkü bankalarda döviz kalmadı.

Ağustos ayında turizmin zirvesinde olmamıza karşın Merkez Bankası''nın açıkladığı rezervlerde yine 2 milyar dolar geriye gidildi. Kış aylarında ne olacak? Bireyseller verin benim dövizimi ben KKM istemiyorum derse işte o zaman zor duruma düşülür ve sermaye kontrolü gelir.

ABD''nin yaptırımları ''ele vurma'' şeklinde yaptırımlar olabilir. ABD Türkiye''nin dış borç aldığı bankalara ''Bunların borçlarını yenilemeyin'' talimatı verebilir. O zaman da Türkiye ya temerrüde düşecek ya da dolar 22 lira - 25 lira olacak. O zaman da Türkiye''de zaten oyun biter.'''' dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar