AB’den Türkiye ve ilgili ülkelere sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek

AB’den Türkiye ve ilgili ülkelere sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek
Avrupa Birliği (AB), göç krizi nedeniyle Türkiye ve ilgili ülkelerdeki sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk bütçe oluşturma kararı aldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi bitti. Zirveden sonra sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, AB ülkelerinin Ukrayna’ya mali desteklerine devam etmeleri yönünde karar aldıkları ifade ederek, başta Macaristan olmak üzere AB fonlarını alamamaktan şikayetçi olan İtalya ile Yunanistan gibi ülkelerin özellikle sığınmacılar için mevcut uyum fonlarından daha fazla yararlanabilmesinin araştırılması amacıyla AB Komisyonu’na yetki verildiği söylendi.

AB’DEN TÜRKİYE VE İLGİLİ ÜLKELERE SIĞINMACILAR İÇİN 7,6 MİLYAR EUROLUK DESTEK

Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı düzensiz göç dalgasıyla mücadele için alakalı olan ülkelere işbirliği için mali destek sağlanması kararı alındığı aktarılan bildirgede, AB’nin başta Türkiye’deki Suriyeliler olmak üzere bölge ülkeleri, Balkanlar ile Afrika ülkelerine yönelik kullanılmak üzere 7,6 milyar euroluk bir bütçe hazırlama kararı aldığı açıklandı.

Kararın detaylarıyla alakalı bilgi verilmezken AB’nin bu bütçeden ne kadarlık bir kısmı Türkiye’ye ayıracağı ise açıklanmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar