ABD’de Kongre binasını basan Aaron Mostofsky'inin babasının kimliği şaşırttı

ABD’de Kongre binasını basan Aaron Mostofsky'inin babasının kimliği şaşırttı
ABD'de yaşanan Kongre baskınında verdiği görüntüyle dünya basınında manşet olan Trump yanlısı protestocu Aaron Mostofsky olayların ardından ilk kez görüntülendi.

ABD’de Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basması olayının yankıları sürüyor. Olaya karışan isimler tek tek ortaya çıkmaya başladı. Washington Polisi, binayı basan insanların fotoğraflarını yayınlayarak, başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin her yerde arandığını duyurdu.

ABD'de miting sonrası Donald Trump destekçilerinin oylama yapılan 4 kişinin ölümüyle ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olan kongre binasını basması olayının yankıları sürüyor.

Kongre binasına girerek, “polis kalkanı ve sopasıyla” poz veren Aaron Mostofsky polis tarafından aranırken, Mostofsky olayın ardından ilk kez New York’ta evinin önünde görüntülendi. 

YARGICIN OĞLU ÇIKTI

New York’ta Kongre binasına giren Aaron Mostofsky'ın Brooklyn Yüksek Mahkemesi yargıcı Shlomo Mostofsky'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Aaron Mostofsky olayların ardından ilk kez evden çıkarken görüntülendi. Uluslararası medyanın konuştuğu Mostofsky, kongre binasını basarak, deri koltukta elinde polis kalkanı ve sopa ile poz vermişti.

15 CEZA DAVASI AÇILDI

Metropolitan Polis Departmanı, isyancıların tespit edilmesi için sosyal medya hesabından da yardım istedi. Federal savcılar, Kongre’nin basılmasına ilişkin 15 ceza davası açtı.

Columbia Başsavcısı Vekili Michael Sherwin, davaların çoğunun Kongre binasına izinsiz girişler nedeniye açıldığını belirtti. Çok sayıda eşyanın çalındığını belirten Sherwin, hırsızlık ve binaya silahla girilmesiyle ilgili de davaların açıldığını ifade etti. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar