İBB, AKP ve MHP'nin Halk Ekmek engelini böyle aştı

İBB, AKP ve MHP'nin Halk Ekmek engelini böyle aştı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uzayan Halk Ekmek kuyruklarını azaltmak için 142 yeni büfe açılması talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedilince, "Mobil Halk Ekmek Büfeleri"ni devreye soktu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla 40 yeni "Mobil Halk Ekmek Büfesi" kentin yoksul bölgelerinde hizmet vermeye başladı. İstanbul’un yoksulluk haritasına göre belirlenen 40 noktada hizmet verecek olan "Mobil Halk Ekmek Büfeleri"nde itibaren ekmek satışlarına başlandı.

Oluşan uzun ekmek kuyruklarını önlemek için Cumhur İttifakı İBB Meclis gündemine yeni büfeler açılması önerisiyle geldi, ancak buna AKP ve MHP temsilcileri, ‘örgüt militanlarına’ peşkeş çekileceği iddiasıyla karşı çıktı. İstediği 142 yeni büfeyi açamayan İBB Yönetimi, özellikle kentin yoksul bölgelerinde görev yapacak olan 40 Mobil Halk Emek Büfesi'ni, tanıtımının ardından 70 kasa, yaklaşık bin 700 ekmek taşıma kapasitesine sahip mobil büfeler, yoksulluk haritasına göre belirlenen 40 noktada görev yapmak üzere yola çıktı.

Halk Ekmek AŞ Genel Müdürü Okan Gedik ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama mobil büfeleri tanıttı ve bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Gedik, “ Bugün önemli bir günü yaşıyoruz Halk Ekmek açısından. İstanbul’un sorununa çözüm olacağını ümit ettiğimiz bir andayız. Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yönlendirmesiyle, gerçekleştireceğimiz 40 tane araçla mobil satış noktalarını Halk Ekmek için uygulamaya alacağız. Araçlarımız gördüğünüz gibi hazır, arkadaşlarımız hazır, her tür eğitimleri, hijyen eğitimlerini de aldılar. Bugün sahada hep beraber büfelerimizin olmadığı noktalarda mobil araçlarımızla satışlarımıza başlayacağız” dedi.

BELİRLENEN NOKTALARDA GÖREV YAPACAKLAR

Okan Gedik, 40 aracı kiralayarak, mobil büfeye dönüştürdüklerini ve burada görev yapacak personeli eğittiklerini ifade etti. Belirlenen bölgelerde sabit noktalarda satış yapılacağını ifade  eden Gedik, öğlen ve akşam olmak üzere iki postada ekmekleri vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi. Gedik “Şu anda sabit noktalar belirledik. Buralardaki performanslara göre, satışlarımız bölgedeki insanlara yeteri kadar ulaşabildiğini düşünürsek o noktalarda devam edecek. Eğer herhangi bir değişiklik olursa da bunları web sitemizde yayınlayacağız. Ağırlıklı olarak 11’den sonrasını planlıyoruz. Öğlen ekmeği, akşam ekmeğini arkadaşlar vasıtasıyla halkımıza sunmak istiyoruz" dedi.

"UMARIM MECLİSTEN ONAY ÇIKAR"

Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da amaçlarının İstanbul’da 900 büfeyi konumlandırmak olduğunu söyledi. Nama “Bizim temel amacımız İstanbul’da 900 seviyelerinde büfeyi konumlandırmak. Şu anda İBB Meclisi’nde bekleyen 142 adet büfe talebimiz var. Umarım önümüzdeki pazartesi başlayacak İBB Meclisi'nde onay çıkar. Biz de mobil araçlarla satışı değil sabit noktalarda hızlı yaygın ve sağlıklı şekilde tüm İstanbul’a ekmeği ulaştırmak istiyoruz. Pandemi ve kış koşullarında ekmeğe ciddi talep oluşuyor. Bu talebe hızlı çözüm için bugün bunu yapıyoruz. Mobil satış noktalarını, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın kent yoksulluk haritasına göre ihtiyaç analizi yaparak konumlandırdık. Eğer taleplerde bir değişiklik olursu mobil noktalar da değiştirilecek."

"HALKIN EKMEĞİ İLE KİMSENİN OYNAMAMASI GEREK"

Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da mobil büfelerin herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını belirtti. Nama “Biz Anadolu insanıyız. Bizde ekmek kutsaldır. Halkın ekmeğine dokunmamak lazım. Diğer siyasi partilerin belediyelerinin de bu konuyu çok hoşgörü ile karşılayacakları ve alkışlayacaklarını düşünüyorum. Olumsuzluk yaşamayacağımızı umuyorum. Biz halka ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz. Halkın ekmeği ile kimsenin oynamaması gerek. İyi niyet çerçevesinde İstanbullulara hizmet götürüyoruz. Diğer siyasi partilerin yönettiği belediyelerin de buna kolaylık göstereceğini, yardımcı olacaklarını umuyoruz” dedi. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar