ABD'de istihdam maliyeti beklentinin altında yükseliş gösterdi

ABD'de istihdam maliyeti beklentinin altında yükseliş gösterdi
ABD'de İstihdam Maliyet Endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 artarak piyasa beklentilerinin altında bir performans sergiledi.

ABD Çalışma Bakanlığı, Ekim-Aralık 2023 dönemine ait İstihdam Maliyet Endeksi'ni yayımladı. Buna göre, ücret artışını ölçen İstihdam Maliyet Endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 artış kaydetti.

Bu dönem, 2021'in ikinci çeyreğinden beri en düşük artışı temsil ediyor. Piyasa beklentileri ise bu dönemde endeksin yüzde 1 artmasını öngörüyordu.

İstihdam maliyeti, dördüncü çeyrekte yıllık bazda ise yüzde 4,2 oranında artış gösterdi. Maaşlar son çeyrekte yüzde 0,9 artarken, yan hak maliyetleri ise yüzde 0,7 artış gösterdi.

Özel sektör çalışanlarının istihdam maliyeti aynı dönemde yüzde 0,9 artarken, kamu çalışanlarının maliyeti yüzde 1 oranında arttı.

Analistler, İstihdam Maliyet Endeksi'nin ABD Merkez Bankası (Fed) içinde ücret artışının en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekerek, dördüncü çeyrek verilerinin iş gücü piyasasının hala soğumaya devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar