ABD ve Türkiye arasında neler oluyor! Joe Biden, Erdoğan'ın tebrik mektubuna neden yanıt vermedi

ABD ve Türkiye arasında neler oluyor! Joe Biden, Erdoğan'ın tebrik mektubuna neden yanıt vermedi
Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Joe Biden'a ABD Başkanı seçilmesinin ardından tebrik mektubu gönderdiğini ancak yanıt alınamadığını belirtti. Gürcanlı, "Biden cenahından Erdoğan’a yönelik sessizlik hiç hayra alamet değil" yorumunda bulundu.

Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, ABD'nin yarın göreve başlayacak seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım'da kendisine gönderdiği tebrik mektubuna "hiçbir şekilde yanıt vermediğini" ifade etti.

Gürcanlı, bugünkü yazısında Ankara’nın Erdoğan’la Biden’ı başkanlık koltuğuna oturmadan önce telefonla konuşturma girişimlerinin de başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı. 

"YÜZLERCE DÜNYA LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ"

"Tüm bunların üzerine bir de ABD’nin seçilmiş başkanının göreve başlamasına saatler kala hala Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiçbir kişisel temas kurmamasını ekleyin" diyen Gürcanlı, şöyle devam etti:

"Biden, seçimi kazandıktan sonra kendisini arayan yüzlerce dünya lideriyle telefonda konuştu, tebriklerini kabul etti. Yine kendisine mektup gönderen yüzlerce siyasi ya da dini lidere yanıt mektupları gönderdi. Biden’ın telefonla görüştüğü liderler arasında Avustralya’dan Hindistan’a, Avrupalılardan Afrika liderlerine kadar onlarca devlet ya da hükümet başkanı bulunuyor. Mektup gönderdikleri arasında ise Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiades ve Fener Rum Patriği Bartheolomos’ın adı dikkat çekiyor."

"HAYRA ALAMET DEĞİL"

"Ancak Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Kasım’da kendisine gönderdiği tebrik mektubuna hala hiçbir yanıt vermedi" bilgisini paylaşan Gürcanlı, "Ankara’nın Erdoğan’la Biden’ı başkanlık koltuğuna oturmadan önce telefonla konuşturma girişimleri de başarısızlıkla sonuçlandı. Diplomaside karşılıklı telefonlaşmalar, mektuplaşmalar, içeriği sadece tebrik için bile olsa, önemlidir. İki ülkenin birbirine bakışını yansıdır" ifadelerini kullandı.

Zeynep Gürcanlı, ABD'den yanıt gelmemesi ve görüşmenin gerçekleşmemesine yönelik, "Biden cenahından Erdoğan’a yönelik sessizlik hiç hayra alamet değil" yorumunda bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar