ABD ve Avrupa'da finansal gidişat endişelendirdi: Likidite artımına gidildi

ABD ve Avrupa'da finansal gidişat endişelendirdi: Likidite artımına gidildi
Fed ve 5 büyük merkez bankası, dolar swap hattı düzenlemeleri aracılığıyla likiditeyi artırmak için Swap’ta 7 gün vadeli işlemlerinin sıklığını haftalıktan günlüğe çıkarıldı.

ABD, Kanada, İngiltere, Japonya, Avrupa ve İsviçre merkez bankaları bankacılık sistemine yönelik risklerin ortadan kaldırılaması için ABD doları swap hattı operasyonlarının sıklığını arttırdığını bildirdi.

Günlük operasyonların bugün başlayacağı belirtilen açıklamada, en az nisan ayı sonuna kadar devam edeceği ifade edildi. Açıklamada, merkez bankalarının arasındaki swap hatları ağının, küresel fonlama piyasalarındaki baskıları hafifletmek için önemli bir likidite desteği işlevi gördüğü ve böylece bu tür baskıların hanehalkı ve işletmelere yönelik kredi arzının üzerindeki etkileri hafifletmeye yardımcı olduğu belirtildi.

Büyük merkez bankalarının likiditeyi artırmaya yönelik attığı adım, İsviçre''nin en büyük bankası UBS''in kriz yaşayan Credit Suisse''i satın alacağını açıklamasının ardından yapıldı. Söz konusu adım, ABD ve Avrupa''da finansal sistemdeki son gelişmelere ilişkin endişelerin derinleştiği şeklinde yorumlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar