ABD resti çekmişti! Zelenski bu sefer ülkelere F-16 çağrısında bulundu

ABD resti çekmişti! Zelenski bu sefer ülkelere F-16 çağrısında bulundu
Rusya ile savaşta olan Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına karşı ABD'den F-16 talebinde bulunmuştu. ABD'den ret cevabı alan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkelere çağrıda bulundu.

Rus saldırılarının durdurulması için modern savaş uçaklarına ihtiyaç duyduklarını belirten Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD''den ret cevabı alınca ülkelere çağrıda bulundu.

Zelenski, halka hitap ettiği görüntülü mesajında, Rus ordusunun saldırılarının sürdüğünü, Rus kuvvetlerinin 27 Şubat sabah saatlerinde Ukrayna’nın çeşitli noktalarına insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini kaydetti.

14 İHA’dan 11’inin imha edildiğini, Ukrayna hava savunma kuvvetlerinin, Rus hava, füze ve İHA saldırılarına karşı mümkün olabilecek en etkili şekilde mücadele etmeye devam ettiğini dile getiren Zelenski, Ukrayna hava sahasının tamamen kontrol altına alınması için modern savaş uçaklarının şart olduğunu vurguladı.

Gelişmiş savaş uçaklarının alınması durumunda Rusya’nın saldırılarını daha etkili bir şekilde engelleyebileceklerine dikkati çeken Volodimir Zelenski, “Bu yüzden modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var, böylece devletimizin tüm bölgesini Rus teröründen koruyabiliriz. Ortaklarımızla ilişkiler kapsamında havacılık tabusu kalktığında gökyüzünü tamamen koruyabileceğiz” dedi.

Özelikle Donetsk’te yoğun çatışmaların sürdüğünü belirten Zelenski, Bahmut ile diğer şehirleri savunmaya devam eden Ukraynalı askerlere minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

BIDEN MANTIK ARADI!

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna''nın ABD''den F-16 talebi bulunmasının ardından Bıden açıklamalarda bulunmuştu. Ukrayna''nın F-16 savaş uçağı talebine ilişkin konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "Gelecek birkaç yıl içinde nelere ihtiyaç olacağını tam olarak biliyoruz. Askeri yetkililerimize göre şu an F-16 için mantıklı bir gerekçe yok. O nedenle bunu şu an seçenek dışı bırakıyorum." demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar