ABD, Husilere ait İHA ve İDA'yı vurdu

ABD, Husilere ait İHA ve İDA'yı vurdu
CENTCOM, Kızıldeniz’de ve Aden Körfezi’nde 1 insansız hava aracı ve 1 insansız deniz aracını imha etti. Husiler tarafından fırlatılan 2 gemisavar füzesi ise hedefine ulaşamadan denize düştü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde gerçekleştirdiği saldırılara karşı önleyici adımlar attı.

Yapılan açıklamada, CENTCOM'un Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde bir insansız hava aracı (İHA) ile bir insansız deniz aracını (İDA) başarıyla imha ettiği belirtildi. Husiler tarafından fırlatılan 2 gemisavar füzesinin ise hedefine ulaşamadan denize düştüğü ifade edildi.

CENTCOM tarafından açıklanan bilgilere göre, Aden Körfezi üzerindeki bir İHA, yerel saatle 05.00 sıralarında düşürüldü. Saldırı sonucunda can ve mal kaybı yaşanmazken, bölgedeki güvenliği sağlamak adına önemli bir adım atılmış oldu. Ayrıca, yerel saatle 10.30 sıralarında Husilere ait bir İDA'nın imha edildiği bildirildi. İDA'nın uluslararası nakliye yoluna doğru ilerlediği ve ticari gemilere tehdit oluşturduğu belirtilirken, bu durumun engellendiği ve olayın can veya mal kaybına yol açmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılan iki gemisavar füzesinin, Kızıldeniz'deki bir yük gemisine isabet etmeden denize düştüğü belirtildi. Bu olayda da can ve mal kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

CENTCOM'un alınan bu önlemlerle seyrüsefer özgürlüğünü korumayı amaçladığı ve uluslararası sularda seyreden ABD Donanması gemileri ile ticari gemilere daha güvenli bir ortam sağlamayı hedeflediği açıklamada ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar