9 ilde terör operasyonu: 88 kişi gözaltında

9 ilde terör operasyonu: 88 kişi gözaltında
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis merkezli 9 ilde gerçekleştirilen "Kahramanlar" operasyonları kapsamında 88 terör şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bitlis merkezli 9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Kahramanlar" operasyonları kapsamında 88 bölücü terör örgütü (BTÖ) şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Terörle mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, Bitlis Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonun Bitlis merkezli olarak, Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce illerinde toplam 113 adrese yönelik olduğunu ifade etti.

Operasyon sonucunda 88 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, bu kişilerin Bölücü Terör Örgütüne üye oldukları, terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri, terörizme finansman sağladıkları tespit edildiğini aktardı.

Yapılan operasyonlarda 5 adet AK-47 tüfeği, 7 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildiği belirtildi. Operasyonlar, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar