6 yaşındaki kız çocuğuna istismara yeni dava!

6 yaşındaki kız çocuğuna istismara yeni dava!
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin bir dava daha açıldı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Hiranur Vakfı’nın kurucusu ve babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile 6 yaşında evlendirilen H.K.G.’nin davası ertelenmişti.

Olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Barosu yeni bir dava açtı. Vakıf yöneticileri 'sahte kemik yaşı raporundan yargılanacak.

kkk.jpg

Ankara Barosu, vakfı yöneticileri hakkında 'kemik yaşı tespitinde usulsüzlük yapmaları ve suçu bildirmemeleri eylemleri' nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Vakıf yöneticileri hakkında, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu görevlisinin azmettirilmesi suretiyle resmi belgede sahtecilik” suçlarından iddianame düzenlendi.

tytyt.jpg

Baro tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yıllarca cinsel istismara maruz kalan H.K.G.’nın devam eden yargılama sürecinde Hiranur Vakfı Yöneticilerinin de yürütülen soruşturma kapsamında kemik yaşı tespitinde usulsüzlük yapmaları ve suçu bildirmemeleri eylemlerinden dolayı Baromuz tarafından suç ihbarında bulunulmuştur. İhbarımız sonucunda kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu görevlisinin azmettirilmesi suretiyle resmi belgede sahtecilik suçlarından yeterli şüphenin oluştuğu kanaatiyle düzenlenen iddianame İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar