Emekli, öğrenci, işçi, memur isyanda... Her gün gelen zamlara ilk tepki bu şehirden geldi

Emekli, öğrenci, işçi, memur isyanda...  Her gün gelen zamlara ilk tepki bu şehirden geldi
Eskişehir’de yaşayan vatandaşlar, Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, hayat pahalılığını ve hükümetin bunun karşısında uyguladığı yetersiz maaş iyileştirmelerini protesto etti.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Eskişehir halkı, Emek ve Demokrasi Platformu’nun öncülüğünde, Hamamyolu girişinde bir araya gelerek gelen zamları protesto etti. Siyasi parti ve STK Temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, vatandaşlar ellerinde dövizlerle var olan durumu eleştirdi.

Basın açıklaması ve sloganlarla vatandaşın geçinemediğinin dile getirildiği eylemde, “Sermayeye değil, emekçiye bütçe, emekliyiz haklıyız kazanacağız, insanca yaşamak istiyoruz” gibi sloganlar atıldı.

241817.jpg

"BURADA İNSANLAR HAYKIRMAKTA HAKLI"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, düzenlenen eylemde yaptığı basın açıklamasında; “Türkiye’ye örnek bir eylem oldu. İnanıyorum ki Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaşacaktır bu şekilde eylemler. Çok haklı herkes. 6 Milyon emekliye sıfır zam yapıldı. Onun dışında kalan emeklilere sadece yüzde 25 zam yapıldı. Oysa enflasyon şuanda Türkiye’de yüzde 100’ü aşmış durumda. Yüzde 25 ile nasıl geçinecek emekli. O yüzden buradan insanlar haykırmakta haklı. Sadece emekliler değil, emekçilerin de durumu ortada. Verilen para kaşıkla veriliyor daha cebe girmeden kepçeyle cepten alınıyor. Ne ile akaryakıt zammı ile. Akaryakıt zammı nakliye zammı demek, gıdaya zam, ekmeğe, her şeye zam demek. O yüzden çok haklılar” ifadelerini kullandı.

eskisehirde-zam-protestosu.webp

"TORUNLARIMIZA HARÇLIK VERİRKEN ELİMİZ TİTRİYOR"

Emeklilerin sorunlarını dile getirmek üzere konuşma yapan Seval Sürücü, "Bizim emekliler olarak en çok zorumuza giden torunlarımıza harçlık verirken elimizin titremesi, emekliler olarak hakkımız olan insanca yaşayabileceğimiz maaşları mutlaka alacağız" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Eskişehirli emekliler, işçiler ve öğrenciler, "birleşe birleşe kazanacağız!" sloganları attı.

Platform, 4 gün boyunca Eskişehir’in farklı noktalarında açtığı stantlarda zamların geri alınması için topladıkları binlerce imzayı CHP’li vekillere emanet ederek konuyu Meclis’e taşımalarını istedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar