Kemer’de orman yangını büyüdü: 10 ev ve hastane boşaltıldı

Kemer’de orman yangını büyüdü: 10 ev ve hastane boşaltıldı
Antalya Kemer’de dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Antalya’nın turistik ilçesi Kemer'de akşam saatlerinde çıkan orman yangını büyüdü. Yerleşim yerleri ve karayolunun yakınındaki yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler yönlendirildi. Alevlerin tehdit ettiği çevredeki yerleşim yerleri de tedbir amacıyla boşaltıldı. Benzin istasyonları çevresinde özel önlemler alındı.

f11thhmxsaihpkd.jpg

Tedbir amaçlı yangın bölgesine yakın 10 konut boşaltıldı ve Kemer Devlet Hastanesi'ndeki 14 hastadan 12'si taburcu edilerek evlerine gönderildi. 2 hasta da farklı hastanelere nakledildi.

Dumandan etkilenen 6 kişi, hastanede tedaviye alındı. Günün ağarmasıyla birlikte yangına havadan müdahale başladı.

kemerdeki-orman-yanginina-havadan-mudahale-4243-dhaphoto14.webp

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yangına ilişkin şu bilgileri verdi:

15 itfaiyemiz ve 13 iş makinesi ile yangın müdahale ediliyor. 22 iş makinemiz de gelmek üzere. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan 200'e yakın personelimiz iş makineleri, itfaiye ve diğer araçlarla yangına müdahale etmeye çalışıyor. Yangın batı istikametinde ilerliyor ve rüzgar ne yazık ki yangının batı istikametinde ilerlemesini sağlıyor. Şu an için herhangi bir konut ya da iş yeri veya bir canlıya bir zarar söz konusu değil. Yangının geçtiği bölgede sık orman olduğu için orman alanının içine, yangının içine giremiyoruz, uzaktan müdahale etmeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz mevkide de dozerlerimiz, iş makinelerimiz yangının önünü çevirmek adına çalışıyor. Kuzdere mahallemize gelmemesi adına gayret ediyoruz. Yapacağımız çalışmayla yangının yönünü değiştirmeye çalışacağız.

f11zsolwcaiqpke.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar