Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

5'li Kasa mı, 6'lı masa mı..

 

Kıymetli dostlar, resmen seçim hazırlıklarını start verdiğini iyiden iyiye hissettiğimiz zamana adım attık.. Nasıl mı? Başörtüsü polemiklerinden… Bu dönemde gördüklerimiz ileriki zamanlara ders niteliğinde olacak..

FETO ile içli dışlı olanların, CHP''yi fetoculukla suçlaması, ülkeyi bu hale getirenlerin, sanki yönetim ve iktidar muhalefette izlenimi yaratması, ülkeyi 20 yıldır, liyakat ile değil algı ile yönetmeleri yatsınamaz bir gerçek..

Artık aylardır hatta yıllardır uyardığımız noktaya geldik.. Bloomberg in haberine göre, Türkiye Rusya''ya olan doğalgaz borçlarını 2024 yılına ertelenmesini istemiş.. Şimdi, bunun anlamı nedir?.. Bunun adı adım adım Moratoryumdur..

Hayır demeyin hemen.. Bir şirket borçlarımı ödeyemiyorum ertelemek istiyorum dediğinde ne oluyor bu, iflas erteleme..

Devlet aynısını yapmaya başladığında bunun ada Moratoryum oluyor..

Dış ticaret açlığı açıklandı.. 75 Milyar dolar.. Sene sonuna kadar 100 milyar doları geçecek.. Cari açık desen 50 milyar doları aştı.. Boş bir Merkez Bankası kasası, hatta ekside bir kasa ama hala başörtüsü helaleşmesi gündemde..

Arkadaş batmışız, eşten dosttan gelen para ile ülkemi idare edilir.. Borç alınan paralarla ülke değerlerini satarak gelen paralarla ülkemi idare edilir..

Sürekli muhalefet suçlayarak, kendi oligarklarının kasasına çalışarak, memleketi kendi malınız gibi görerek ülkemi yönetilir..

3 aydır kapalı meclis açılıyor… Gündem ne? EYT değil, memur katsayıları değil, adalet eğitim, ekonomi de değil.. Gündem sosyal medya yasakları ve sansürü..

Ne kadar önemli değil mi.. Ülkenin % 80''i açlık sınırı altında yaşarken, sosyal medya sansürü ne kadar önemli..

Korkuları var çünkü..Ortaya çıkacaklardan, yayılmasından korkuyorlar.. Halkın açlığının üzerinde görüyorlar açıklarının ifşa olmasını.. Çünkü yemek herkese yetecekti ama birileri fazla yedi..

TÜİK enflasyonu %83..

Ama üretici fiyat enflasyonu %150..

Yani göstergeler diyor ki birileri 150 ye mal edip 80 e satıyor.. Ne kadar komik ne kadar acınası bir durum değil mi..

İktidar bunları söyleme diyorlar işte.. Biz milleti aptal yerine koyuyoruz, siz de akıllarına karpuz kabuğu getirmeyin diyorlar..

EnaGrup enflasyonu ile %100 sapmalı..

Artık AKP den kaçan seçmeni konsolide etmek uğruna çalışıyor..

101 ülkenin tersine faiz düşürüyor.. Bakin ben faizi nasıl düşürdüm demek için..Arkadaş, politika faizi % 19 du, % 20 faiz ile kredi kullanıyorduk.. Politika faizi %12 ye düştü şimdi % 40 ile kullanıyoruz.. Kime hizmet ediyorsunuz..

Türkiye''de inanılmaz bir cahil kitle olduğunu gördük, gördüklerine değil duyduklarına inanan bir güruh var..

Arkadaş hani var ya, soğan yerim ama gene de AKP''ye oy veririm diyen insanlar.. O soğan midenizi, evladınızın geleceğini yakacak…

Bu ay ilk doğalgaz faturaları gelmeye başlayacak.. Tabi BOTAŞ gaz alacak parayı bulursa.. Biliyorsunuzdur, bir iki ay önce Alman bankasından gaz alımı için BOTAŞ 929 milyon euro kredi aldı.. Aynı dönemlerde biz de Türkiye olarak Somali''ye 1 milyar dolarlık yardımda bulunduk..

Ne yüzleri kuşatıyor ne vicdanları sızlıyor..

Dolar yavaş yavaş yukarı çıkıyor, çıkmaya da devam edecek.. İpin ucu kaçan bir enflasyon, uçmuş bir dış ticaret açığı.. Kaybolan mevsimsel avantajlar doları gün ve gün yukarı itmeye devam edecek..

Amerikan Merkez Bankası FED şahin faiz artışlarına devam ettikçe biz burada Türk Lirasının ne denli değer kaybettiğini göreceğiz.. Kuru baskılayacaklar 17 Aralık yaptıkları gibi.. O da bizim geleceğimi temlik altına alacak..

Kıymetli okurlar, o kadar söylenecek şey var ki, bazen düğümlenip kalıyor boğazımızda.. Ama şuna emin bilmelisiniz ki, çocuklarınızın torunlarınızın hatta onların torunları için bu seçimde vereceğiniz oy çok kıymetli…

Kararımızı vereceğiz.. Geleceğimizi biz seçeceğiz.. Unutmayın bizler oy vermeden bizi kimse idare edemez..

Babam 2000 senesinde emekli oldu 300 lira maaş alıyordu.. Maaşıma tam 26 adet çeyrek altın geliyordu.. Şimdi sadece 2 tane alabiliyor..

Güzel Türkiye''m kimlerin eline kaldı.. Vah ki vah!..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları