550'den fazla çocuk sahibi olan babaya sperm yasağı

550'den fazla çocuk sahibi olan babaya sperm yasağı
Hollanda'da Jonathan isimli bir adamın en az 550 çocuğun sperm donörü olduğu gerekçesiyle daha fazla sperm bağışlamasını yasakladı.

UMUT CAN HALAVART/GÜNBOYU

Hollanda''nın Lahey kentinde 550''den fazla çocuğun sperm donörü olduğu nelirlenen 41 yaşındaki Jonathan isimli kişiye hükümet, sperm bağışını yasakladı. 

2017 yılında 100’den fazla çocuğun sperm donörü olduğu gerekçesiyle ülkedeki kliniklere bağış yapması yasaklanan Jonathan (41), donör olduğu bir annenin ve bir sivil toplum kuruluşunun Jonathan’ı dava etmesi sonucu, Jonathan’ın ailelere ‘yanlış bilgi vererek’ yurt dışında ve internet üzerinden en az 550 çocuğun sperm donörü olduğu tespit edildi.

 Mahkeme dün Jonathan’ın, ömür boyu sperm bağışı yapmasını yasakladı.

Jonathan’ın bağış yapmaya devam etmesi halinde 100 bin Euro para cezasına çarptırılacağını vurguladı.

Mahkeme hakimi yazılı yaptığı açıklamada “Bütün bu ebeveynler, ailelerindeki çocukların, kendilerinin seçmediği yüzlerce üvey kardeşten oluşan devasa bir akrabalık ağının parçası olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kaldı” ifadeleri yer aldı. Diğer yandan mahkeme, bu çapta büyük bir akrabalık ağının psikolojik, bilmeden ensest evlilik ve genetik problemler yaratma ihtimaline dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar