49 günün ardından: Depremin vurduğu 4 ilde ders zili bugün çaldı!

49 günün ardından: Depremin vurduğu 4 ilde ders zili bugün çaldı!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Depremin büyük yıkım yarattığı 4 ilde ders zili bugün çaldı.

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ertelenen eğitim bugün yeniden başladı. Eksikliklerin devam ettiği afet bölgelerinde bazı veliler çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Öncelikle depremden görece daha az etkilenen Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile birlikte Gaziantep’te öğrenciler ilk ve orta düzey okullarda eğitime başlamıştı. Depremden daha çok etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ders zili bugün çaldı.

Depremin yaşandığı illerde birçok öğrenci ve öğretmende enkaz altında kalarak can verdi. Bu nedenle okulların öğretmen ihtiyacı da sürüyor. Yıkılan binalar arasında çok sayıda okul binası da yer alıyor.

Öğretmen Ahmet Uygun da öğrencilerin ve kendilerinin psikolojik anlamda çok kötü etkilendiğini belirtti. Bu süreçte öğrencileriyle sürekli irtibat hâlinde olduklarını da anlatan Uygun, “Öğrencilerin de bir şekilde sınava hazırlanmaları gerekiyordu. Şehir dışına çıktılar. Hâlâ irtibattayız, hâlâ onları bırakmadık. Yine kitap dağıtmaya devam ediyoruz. İrtibat hâlinde olduğum öğrencilerden birçoğu şehir dışında olduğunu, burada olan öğrenciler de okul açılsa bile velilerin göndermeyeceğini söyledi. Çünkü hâlâ korkuyorlar doğal olarak” diye konuştu. (Anka Haber Ajansı)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar