Antalya’da skandal olay: 42 yıllık mimarın diploması sahte çıktı!

Antalya’da skandal olay: 42 yıllık mimarın diploması sahte çıktı!
Sahte doktor, sahte polis, sahte avukat derken sahtelik vakalarına birde mimar eklendi. 42 yıldır mimarlık yapan kişinin diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

ÜLKENİN BİTKİ ÖRTÜSÜ OLDU: BU DA SAHTE MİMAR!

Türkiye son günlerde sahte meslek erbaplarından geçilmez hale geldi. Sahte meslek vakalarının sonuncusu sahte mimar oldu. 42 yılı aşkın süredir mimar ve şantiye şefi olarak Avni Tekinaslan’ın sahte diploma ile görev aldığı tespit edildi.

Antalya Valiliği, geçici mezuniyet belgesi sahte çıkan, 42 yıl boyunca birçok özel proje ile kamu projesinde mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni Tekinaslan ile ilgili idari soruşturma başlattı.

 

Kendisini ''Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu'' olarak tanıtan Avni Tekinaslan''ın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı.

Antalya Valiliği''ne yapılan ihbar sonrası gerçekleştirilen incelemede, 42 yıldır özel proje ile kamu projelerinde mimar ve şantiye şefi çalışan Tekinaslan''ın noter onaylı geçici mezuniyet belgesi, Gazi Üniversitesi ile paylaşıldı. İncelemede, belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka mezuna ait olduğu tespit edildi.

 

ANTALYA VALİLİĞİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Avni Tekinaslan''ın, 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü''nün koordine ettiği, Selçuklu dönemine ait Av Köşkü ile 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi''nin restorasyonunda görev aldığı belirlendi.

Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da Tekinaslan''ın şantiye şefi olarak görev aldığı tespit edildi. Antalya Valiliği de idari soruşturma başlattı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar