40 yıllık ustadan önemli uyarı! Aküsü biten arabaya sakın bunları yapmayın

40 yıllık ustadan önemli uyarı! Aküsü biten arabaya sakın bunları yapmayın
Sivas'ta 40 yıllık bir motor ustası, dondurucu kış günlerinde aracın aküsünün bitmesi durumunda yapılması gerekenleri paylaştı.

Ercan Uçar, Sivas'ın 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde oto elektriği alanında faaliyet gösteriyor ve soğuk hava koşullarında araç akülerinin bakımıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Uçar, araç akülerinin amper değerlerinin ölçülerek 11 amperin altında olanların kesinlikle şarj edilmesi gerektiğini belirtti.

Ercan Uçar, akü ömrünü uzatma konusunda değerlendirmelerde bulunurken, aşırı deşarj olan akülerin araçlarda yüksek maliyetler ve elektronik arızalara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Sivas\'ta Motor Ustaları: Aküsü Bitmiş Araçları Vurdurmayın

"KAÇAK VARSA AKÜ BİTER"

Motor ustası Uçar, kış aylarında araç akülerinin bakımının önemli olduğunu belirtti. Özellikle çift akülü ağır vasıta araçlarının akülerinin 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Küçük araçlarda ise su seviyesi, plakaların dolgunluğu ve şarj durumunun düzenli kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Aküde kaçak varsa hemen müdahale edilmesi gerektiğini ve akünün patlamasını önlemek için düzenli kontrolünün yapılması gerektiğini ifade etti.

Uzmanı uyardı: Aküsü bitmiş otomobilleri vurdurmayın

"YENİ NESİL ARAÇLARI VURDURMAYIN"

Uçar, soğuk havalarda araçların vurdurularak çalıştırılmasının motor arızalarına yol açabileceğini belirterek, bu durumun triger kayışı, zinciri ve siboplarına zarar verebileceğini söyledi. Bu nedenle, donmuş bir aracın vurdurularak çalıştırılması yerine servis çağrılması ya da aracın çekiciye yüklenip bir ustayı ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, soğuk iklimlerde antifriz bakımlarının da ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Araç sahipleri dikkat! Motor ustaları uyardı: Aküsü bitmiş otomobilleri vurdurmayın - Resim: 3

"BİTİK AKÜLER ELEKTRONİK ARIZALARA NEDEN OLUR"

40 yıllık motor ustası Uçar, eskimiş akülerin araçlarda elektronik arızalara yol açabileceğini ve bu tür sorunları önlemek için akünün mümkün olan en kısa sürede değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, aracın park edildiğinde hiçbir sistem çalışmamalı, içeride unutulan aksamın akünün boşalmasına yol açabileceği ve yeni nesil otomatik araçlarda marş motorunun çalıştırılamayacağına dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar