Yansıtma oranı sayesinde emekli ikramiyelerinde 43 bin 500 lira artış bekleniyor

Yansıtma oranı sayesinde emekli ikramiyelerinde 43 bin 500 lira artış bekleniyor
Milyonlarca vatandaşın beklediği 3600 ek gösterge için flaş bir ikramiye iddiası gündeme geldi. 3600 ek gösterge düzenlemesinde kilit nokta “yansıtma oranı” olacak. Emeklinin ikramiyesi 43.500 TL, aylıkları da yüzde 25 artacak

EMEKLİYİ SEVİNDİRECEK HABER: İKRAMİYELERDE BÜYÜK ARTIŞ!

Hükümet ve Memur-Sen''in taraf olduğu Ek Gösterge Komisyonu ek göstergeye ilişkin çalışmalarını tamamladı. 3600 ek gösterge düzenlemesinde maaş, aylık ve ikramiyeleri artıracak kilit nokta "yansıtma oranı" olacak. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, çalışmaya göre ek göstergede 60 puanlık bir yansıtma oranı artışıyla brüt aylıkta ortalama 1.450 lira artış olacağına dikkat çekerek, "30 yıl çalışan bir memurun emekli ikramiyesi de 43 bin 500 lira artar" dedi.

MAAŞLARDA YÜZDE 25 ARTIŞ BEKLENİYOR

Ek gösterge kapsamında 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunuyor. Unvanlardaki dengesiz ek göstergeler düzeltilirken, yöneticiler, avukatlar, teknik hizmet, genel idare sınıfı, göstergesi olmayan personel de dikkate alınacak. Ek göstergenin 2200''den 3600''e yükselmesi durumunda ikramiye, emekli aylıkları yaklaşık yüzde 25 artacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar