3600 ek gösterge ile ilgili flaş gelişme! Açıklanacağı tarih belli oldu

3600 ek gösterge ile ilgili flaş gelişme! Açıklanacağı tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge meselesini çözdüklerini ve detayları yarın yapılacak kabine toplantısı sonrası paylaşacağını açıkladı.

3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Memurlarımıza vereceğimiz müjdeye geliyorum. 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz" dedi.

Erdoğan, 3600 ek gösterge düzenlemesini, 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle hazırladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Memurlarımıza vereceğimiz müjdeye geliyorum. 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Yarınki kabine ardından yapacağımız konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. 5 milyonu aşkın memurun ve emeklinin tamamını ilgilendiren formülle bu meseleyi çözdük."

SERT EKMEKLİK BUĞDAYIN TONUNA 7 BİN 50 LİRA

Erdoğan, buğday alım fiyatlarıyla ilgili de şu açıklamada bulundu:

"Çiftçilere ve memurlara iki ayrı müjde vermek istiyorum. Savaş sebebiyle ortaya çıkan belirsizlik tedirgin ediyor. Türkiye kendine yetecek kadar üretim yapan bir ülke. Tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar üretim eksiğinden değil. Yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz. Buğday başta olmak üzere çeşitli hammadde kalemlerindeki yüksek ithalatın sebebi ülkemizin en büyük gıda ihracatçılarından biri olmasıdır.

TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak. TMO’nun arpa alım fiyatı da ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6000 lira olarak belirlenmiştir.

Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar