Hükümet medyası, EYT ve memurların beklediği haberi paylaştı

Hükümet medyası, EYT ve memurların beklediği haberi paylaştı
3 Haziran günü açıklanan enflasyon verisi sonrası milyonlarca memur, emekli ve EYT'li gözünü hükümetten gelecek açıklamaya çevirdi. İktidar kanadından resmi olarak bir açıklama gelmezken, hükümete yakınlığı ile bilinen medya organlarında EYT ve emekli zammına ilişkin çeşitli bilgiler paylaşıldı.

AKP MEDYASI DUYURDU! EYT VE EMEKLİ ZAMMI HAKKINDA FLAŞ DETAY!

Gıda enflasyonu ve kira fiyatlarının kontrolden çıktığı Türkiye''de memurdan emekliye pek çok vatandaş bu yılın temmuz ayında maaşlarına yapılacak ek zam haberini bekliyor. 

Dün açıklanan TÜİK verileri ile resmi enflasyon rakamları yüzde 70 seviyesini de aşarken, asgari ücretli ve emekliye yapılan son zamlar kelimenin tam anlamıyla eridi. Hükümete medya ise dün ilk olarak asgari ücrete beklenen zammın ardından bugün ise EYT''lilerin ve emeklilerin beklediği haberleri sızdırdı.

Haber 7 sitesinde yer alan bilgilere göre,  AK Partili milletvekilleri ilgili bakanlarla bir araya gelerek, sahada en çok ‘Emekliler ve asgari ücretlilerle’ ilgili taleplerin dile getirildiğini, bu konuda hükûmetin mutlaka bir adım atması gerektiğini iletti.

Milletvekillerine bu yönde bazı hazırlıklar olduğu ve temmuz ayında ‘Emeklilere çok memnun olacakları’ bir artış yapılacağı bilgisi verildi.

EYT İÇİN HAZIRLIK YAPILACAK

Milletvekilleri emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gelen talepleri de ilgili bakanların gündemine taşıdı. Ekonomi yönetimi, milletvekillerine, EYT’liler için ‘bütçeye maliyeti ve sosyal faydası’ üzerine bir hazırlığın yapılacağı bilgisini verdi. İlgili bakanlar tarafından AK Parti milletvekillerine “Bu konuda çok dikkatli bir çalışma yürütmek zorundayız. Ekonomiye bir yük getirmeyecekse, sosyal faydası olacaksa bunu yaparız. Getirisini götürüsünü çalışacağız” denildiği öğrenildi.

3600 EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLİYOR

Bu arada, çalışmalarda sona gelinen 3600 ek gösterge ile ilgili olarak da; 2 yıllık ön lisans mezunu öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini memnun edecek bir adım atılıyor. Taslağın hazırlıkları sırasında 3600 ek göstergenin sadece 4 yıllık üniversite mezunlarına verilmesi gündeme gelmişti. Ancak yapılan değerlendirmelerden sonra, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin de bu imkândan yararlanması kararına varıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar