3 Kasım'daki ABD seçimleri öncesi Washington'da tedbirler arttı

3 Kasım'daki ABD seçimleri öncesi Washington'da tedbirler arttı
ABD seçimlerine 1 gün kala Beyaz Saray'a yakın binalar ve dükkanlar tahta plakalar ile kaplandı. Gazeteci Gökhan Özbek'in sosyal medya hesabından paylaştığı videoda yapılan seçim sonrası sokak eylemlerine karşı yapılan hazırlıklar göze çarptı.

Washington DC'de ABD başkanlık seçimleri sonrası çıkabilecek sokak eylemlerine yönelik hazırlıklar sürüyor. Bankalar, alkol satan dükkanlar ve plazalar yağmaya karşı önlem olarak camları tahta plakalar ile kapatıyor. 
Gazeteci Gökhan Özbek'in Washington'dan aktardığı görüntülerde Beyaz Saray çevresinde bu tür önlemlerin arttığı görülüyor. Vatandaşların aldığı önlemlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi halinde "koltuğunuzu sorunsuz bir şekilde devretmeyi taahhüt ediyor musunuz?" sorusuna ne olacağını göreceğiz yanıtını vermişti.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Beyaz Saray'daki basın toplantısında bir gazeteci, ülkede birçok kentte devam eden protestolara ilişkin "Kaybederseniz koltuğunuzu sorunsuz bir şekilde devretmeyi taahhüt ediyor musunuz? Louisville ve ülkenin birçok kentinde insanlar ayaklanıyor" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
"Ne olacağını göreceğiz. Biliyorsunuz, oylardan (posta yoluyla kullanılan oylar) uzun bir süredir şikayet ediyorum. Bu oylar gerçek bir felaket. Bunlardan kurtulmak istiyoruz. O zaman barışçıl bir devir olur. Yoksa devir olmaz, devam eder. Bu oylar kontrolden çıkmış durumda. Demokratlar bunu herkesten daha iyi biliyor." 

İşte o önemleri gösteren bazı fotoğraflar: 

abd1-001.jpgabd2-001.jpgabd3-001.jpgabd4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar