3 büyükler 'hocasız' kaldı! İşte tüm detaylar

3 büyükler 'hocasız' kaldı! İşte tüm detaylar
3 büyüklerde yaprak dökümü devam ediyor. Galatasaray'da Fatih Terim ayrılığı gündeme bomba gibi düştü. Bu sezon Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile de yollar ayrılmıştı.

GÜNBOYU - GÖKÇE SEVİM

Giresunspor yenilgisinin ardından Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Fenerbahçe'de Vitor Pereira daha önce ayrılmıştı. 

Beşiktaş'ta Önder Karaveli belirsizliği de sürüyor. Rizespor ile berabere kalan Beşiktaş'ta asbaşkan Emre Kocadağ'ın Karaveli açıklamaları kafaları karıştırdı.

2021 - 2022 sezonunda 3 büyüklerin teknik direktör serüveni:

FENERBAHÇE - VİTOR PEREİRA

2015-2016 sezonunda Fenerbahçe kariyerine başlayan Vitor Pereira, iyi bir kadro kurulmasına rağmen sezonu Beşiktaş 'ın arkasında tamamlamış ve görevinden ayrılmıştı. 

 

61c0cc3566a97c931552a0ed.webp

YARIM KALAN HİKAYE

Bu sezon başında Fenerbahçe'ye yeniden dönen Portekizli teknik adam imza töreninde, ' Fenerbahçe’de her zaman tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Ancak istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen başarıya ulaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç vardı. Ne yazık ki istediğim kadar zamana sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Kariyerimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ama Fenerbahçe’de kupa kazanamadım.Şimdi yarım kalan bu hikâyeyi şampiyonluk kupaları ile taçlandırma zamanıdır. İşte o zaman yarım kalan bu hikâye mutlu bir sona kavuşacak.' demişti.

 

thumbs-b-c-f9511078a6c673307ccdb9d215bff036-001.jpg

ÜÇLÜ SAVUNMA TERCİHİ

Takıma geldiğinde ilk olarak taktiği değiştiren Pereira, üçlü savunmayı tercih etti. Ligde iyi bir başlangıç yapan Sarı-Lacivertliler ilk 3 maçta 3 galibiyet elde etti. İlk puan kayıplarını Sivasspor ve Başakşehir'e alan Fenerbahçe, ardından yine 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

MESUT ÖZİL - PEREİRA ANLAŞMAZLIĞI

Bu dönemde Pereira ile yıldız futbolcu Mesut Özil arasında anlaşmazlık olduğu iddiaları ortaya çıkmış, Mesut'un yedek kalmasıyla da bu iddialar güçlenmişti. Alınan başarısız sonuçların ardından Pereira'nın sistemi futbol camiasında çokça eleştirilmeye başlanmıştı. Galatasaray derbisinde elde edilen galibiyet kara bulutları biraz olsun dağıtsa da daha sonraki karşılaşmalarda alınan başarısız sonuçlar Vitor Pereira'nın görevden alınmasına neden oldu.

BEŞİKTAŞ - SERGEN YALÇIN AYRILIĞI

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ta alınan kötü sonuçlar ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni puansız şekilde tamamlanması sonrası, teknik direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

 

sergen-yalcin.jpg

 

ÖNDER KARAVELİ BELİRSİZLİĞİ

Spor Toto Süper Lig'de 20. haftasında, Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş'ın asbaşkanı Emre Kocadağ, "İlk golde Josef'e yapılan bir faul var. Maalesef VAR her zaman olduğu gibi bizim aleyhimize olan pozisyonları bu seferde es geçmiş oldu." diyerek hakem yönetimini eleştirdi. Kocadağ ayrıca Önder Karaveli'nin kendi stratejilerine uyduğunu fakat stratejilerine uyacak bir hocayla yollarını birleştirebileceklerini açıkladı.

 

emre-kocadag.webp

Kocadağ, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir futbol sergilediklerini ve eksiklere rağmen iyi futbol oynadıklarını belirtti.

Pozitif anlamda diğer oyuncuların yerine oynayan tüm futbolcuların çok iyi mücadele ettiğine değinen Kocadağ, "Maalesef duran toptan yediğimiz 2 gol var. İlk golde Josef'e yapılan bir faul var. Maalesef VAR her zaman olduğu gibi bizim aleyhimize olan pozisyonları bu seferde es geçmiş oldu. Rakibin on kişi kaldığı pozisyonda Montero'nun gereksiz hareketi oldu. Montero'dan daha sert hareket yapan oyuncular kartsız geçildi. Bu maçta 2 puan bıraktık ama oyun itibarıyla Beşiktaş iyi bir futbol sergiledi." diye konuştu.

BAŞKA BİR İSİMLE SÖZLEŞME İMZALAYABİLİRİZ

Kocadağ'ın Karaveli açıklaması kafaları karıştırdı: "Önder Karaveli devam ediyor ama biz yine projemize uyan bir isimle sözleşme imzalayabiliriz. Önder Karaveli, Şenol Fidan gibi hocalar zaten bu projenin içinde olacaklar." dedi.

GALATASARAY'DA FLAŞ GELİŞME! 4. FATİH TERİM DÖNEMİ SONA ERDİ

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim, Nef Stadyumu’nda görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Fatih Terim ile yolların ayrıldığı öğrenildi. 

 

2295748.jpg

Toplantıdan sonra Fatih Terim stadyumdan ayrılırken Burak Elmas yönetim kurulu toplantısına geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar