2024 Altın Küre Ödülleri'nin sahipleri belli oldu! Succession ve Oppenheimer geceye damga vurdu

2024 Altın Küre Ödülleri'nin sahipleri belli oldu! Succession ve Oppenheimer geceye damga vurdu
Geçtiğimiz yıl yaşanan grev nedeniyle ertelenen Altın Küre Ödül Töreni, bu yıl Jo Koy'un renkli sunumuyla gerçekleşti. Ocak 2024'e ertelenen törende kazananlar ödüllerine kavuştu. Gece, Succession ve Oppenheimer filminin zaferleriyle damgasını vurdu.

Succession, televizyon dalında dört ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. En İyi Drama Dizisi ödülü dahil olmak üzere başarılarına bir yenisini ekleyen dizi, Tom Wambsgans karakterini canlandıran Matthew Macfadyen'in En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ile dikkat çekti. Sarah Snook ve Kieran Culkin ise Drama Dizilerinde En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu ödüllerini eve götürdü.

BARBİE FİLMİ ZİRVEYE YERLEŞTİ

Sinema kategorisinde ise Greta Gerwig'in "Barbie" filmi dokuz adaylıkla zirveye yerleşti. Ancak, film En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanamadı. Bu kategorilerde zafer Oppenheimer filminin oldu. Christopher Nolan imzalı Oppenheimer, En İyi Yönetmen ödülünün yanı sıra toplamda beş ödülle geceye damgasını vurdu. Cillian Murphy, Drama Dalında En İyi Erkek Sinema Oyuncusu; Robert Downey Jr., Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçilirken, Ludwig Goransson'un film müziği En İyi Özgün Film Müziği Ödülü'nü kazandı.

640xauto.webp

Geceye sürpriz bir isim de damgasını vurdu. Yorgos Lanthimos'un Zavallılar'ı (Poor Things), Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Film Ödülü'nü kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Emma Stone ise filmin başrolünde gösterdiği performansla Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Altın Küre Ödülleri'nde bu yılın en çok ödül kazananı Succession ve Oppenheimer olurken, gece renkli anlara sahne oldu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar