Kur'an kursunda istismar davasında karar

Kur'an kursunda istismar davasında karar
Erzurum’da Kuran kursunda cinsel istismara maruz bırakılan 7 çocuğun davası başladı. Kapalı görülen duruşmada kurs belletmenine 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yedi çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı başka dört çocuğun daha ise işkence gördüğü Erzurum’daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu''nun müdürü hakkında yürütülen davada “Çocuğu Müstehcen Yayınları Okumaya ve Seyretmeye Teşvik, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı, On İki Yaşından Küçük Mağdurların Cinsel İstismarı, Hakaret, Müstehcen Yayınların Üretiminde Çocukları Kullanmak, Çocuğun Cinsel İstismarı, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı” suçlarından dolayı kurs belletmenine 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkez Palandöken ilçesinde bulunan Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kur’an kursunda yaşları 10 ile 12 arasında değişen 8 çocuk, kursta görevli Hakan Aslankafa (22) isimli şahıs tarafından hem istismara hem de şiddete maruz kaldı. Türkiye’nin gündemine oturan olayda ilk duruşma görüldü.

Erzurum Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı gerçekleşen duruşmaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Erzurum, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Ardahan, Baroları çocuk hakları ve kadın hakları merkezleri, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları takip etti. Hakan Aslankafa hakkında, 12 yaşından küçük çocukların nitelikli cinsel istismarı, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, hakaret, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması isteniyor.

Davayı takip eden ve mağdur ailelere avukatlık yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey, sanığın cinsel istismarda bulunduğu çocukları, ailelerine durumu anlatırlarsa öldüreceğini söyleyerek tehdit ettiğini aktardı.

MAHKEME SÜRERKEN İTİRAF GELDİ

İstismarın duyulması ile arkadaşının yanına Yozgat’a gittiği anlaşılan sanık Hakan Aslankafa, tutuklu bulunduğu Yozgat Cezaevi’nden SEGBİS aracılığı ile mahkeme salonuna bağlandı. Hakan Aslankafa, emniyette verdiği ifadesini baskı altında verdiğini söylerken, mahkemede ilk olarak iddiaları reddetti. Mahkeme sürerken ise yaptığı kan donduran olayları tek tek itiraf etti. Sanık, 7 çocuğa da tecavüz ettiğini, dövdüğünü ve ailelerini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

AİLELER SANIĞI DİNLERKEN ZOR ANLAR YAŞADI

Duruşmaya katılan mağdur çocukların aileleri ise sanığı dinlerken zor anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan anneler, fenalaşınca sağlık ekibi talep edildi. Bir annenin ise gözyaşları içinde, “Seni kuduz köpeklere emanet etmişim, haberim yokmuş, çocuğumu mahvettiler” diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

EMSAL NİTELİĞİ TAŞIDI

Talep doğrultusunda daha önce pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuklar, çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince mahkemede tekrar dinlenmedi. Çocukların beyanları, psikolojilerinin daha fazla etkilenmemesi için daha önce alınan kamera kayıtlarından dinlendi. Mahkemece alınan karar, istismar dosyaları için emsal karar niteliği taşıdı.

VİDEOYA ALDIRMIŞ

Mağdur çocuklardan M.S.K. (12) ifadesinde Hakan Aslankafa’nın U. B.’ye ( 12) dokunurken Hakan Aslankafa’nın kendisine “bizi videoya al” dediğini ve bunu videoya aldığını, Hakan Aslankafa’nın 4. olayda bunu yapmak istemeyince omzuna ve sırtına vurmak suretiyle kendisini darp ettiğini söylemişti. M.S.K. ayrıca, belletmen Hakan Aslankafa’nın kendisine müstehcen içerikli görüntüler izlettiğini ifade etmişti. M.S.K., istismarın 15 kez tekrar ettiğini de belirtmişti.

TEHDİT ETMİŞ

Mağdur çocuklardan U. B.(12) ise, şüpheli Hakan Aslankafa’nın kendilerini şiddetle tehdit ederek yanmış sopa gösterdiğini, istismar sonrasında 2-3 gün tuvalete gidemediklerini söylemişti. U.B., ayrıca şüpheli Hakan Aslankafa’nın yurttakilerden kendisine kulaklık almak için para topladığını anlatmıştı.

"ANNENİZİ BABANIZI ÖLDÜRÜRÜM"

F.G. (13) isimli çocuk ise, şüpheli Hakan Aslankafa’nın gece yatağına gelerek öptüğünü, sarıldığını ve kendisine müstehcen görüntüler izlettiğini ifade etmişti. Ayrıca F.G., ifadesinde Hakan Aslankafa’nın kendisine bıçak göstererek, “bu yaşadıklarını, bildiklerini annene babana anlatırsan annenizi babanızı öldürürüm” şeklinde tehdit ettiğini de belirtmişti.

MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLER....

E.B. (11) ise, Hakan Aslankafa’nın kendisine ve arkadaşı F.’ya prezervatif fotoğrafı gösterip “bunu çalın” dediğini, korkup çalmadıklarını söylemişti. E.B.’nin ifadesinde de Hakan Aslankafa’nın kendisine müstehcen görüntüler izlettiği yer almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar