2023 Kadınlar Dünya Kupası öncesi silahlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

2023 Kadınlar Dünya Kupası öncesi silahlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti
Yeni Zelanda’da düzenlenecek Kadınlar Dünya Kupası öncesi Auckland kentinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda saldırgan dahil 3 kişi öldü, 6 polis memuru yaralandı.

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nın yapılacağı Yeni Zelanda’nın Auckland kentinin merkezinde, turnuvanın başlamasına saatler kala yaşanan silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sebebiyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Kent merkezindeki bir şantiyede yaşanan olayda, aralarında polislerin de bulunduğu altı kişi yaralanırken, silahlı saldırgan da öldürüldü.

Ülkenin Başbakanı Chris Hipkins saldırının bir terör eylemi olarak görülmediğini ve turnuvanın planlandığı gibi devam edeceğini söyledi. Polisin tehdidi etkisiz hale getirdiğinden ve Queen Street'teki olaydan sonra devam eden bir risk olmadığından emin olabileceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan, saldırının siyasi ya da ideolojik bir nedeninin tespit edilemediğini söyledi. Silahlı saldırganın pompalı tüfekle silahlandırıldığını aktardı.

Hipkins, "Başkalarının hayatını kurtarmak için doğrudan ateşin içine koşan Yeni Zelanda polisinin cesur kadın ve erkeklerine teşekkür ederim" dedi.

Ayrıca şunları kaydetti:

"Bu tür durumlar hızlı gelişir ve başkalarını kurtarmak için hayatlarını riske atanların eylemleri kahramanlıktan başka bir şey değildir."

Auckland Belediye Başkanı Wayne Brown'a göre, tüm FIFA personeli ve futbol takımları güvende ve hesaba katılmış durumda.

Brown, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Güzel şehrimizde daha önce böyle bir şeyin yaşandığını hatırlamıyorum. Bu sabah yaşananlar tüm Aucklandlılar için trajik ve üzücü, çünkü bu alışık olduğumuz bir şey değil."

FIFA, kurbanların ailelerine "en derin taziyelerini" sundu ve Yeni Zelanda yetkilileriyle iletişim halinde olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar