2023 asgari ücreti belli oldu: Asgari ücrete rekor zam geliyor!

2023 asgari ücreti belli oldu: Asgari ücrete rekor zam geliyor!
Milyonlarca asgari ücretli yapılacak zam miktarını merak ederken AKP kulislerinden sızan rakam netleşti. 2023 seçimleri öncesinde asgari ücretli çalışanın desteğini yanına almak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rekor zam için talimat verdi. Hükümet kulislerinden sızan rakam ortaya çıktı.

ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM: YENİ RAKAM BELLİ OLDU

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 bütçe görüşmelerinin ana gündem maddelerinden biri asgari ücret oldu. Her ne kadar komisyonda Türk-İş ve işverenler arasında hararetli bir pazarlık gerçekleşiyor olsa da asgari ücrete yapılacak artışta nihai söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın olacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan Erdoğan, seçimlere asgari ücretli çalışanların desteğini yanına alarak gitmek istiyor. 

Aralık ayının son günlerine yaklaşırken asgari ücretli çalışanın gözü kulağı da yeni açıklanacak asgari ücrete çevrilmiş durumda. İlk defa AKP kulislerinden sızan bilgiye göre asgari ücrete yapılacak zamın %50 oranında olması bekleniyor. Ocak 2022''de yapılan %50 artış Cumhuriyet tarihindeki en yüksek artış olarak kayıtlara geçmişte. Hükümetin hedefi tekrardan aynı artışı yaparak asgari ücreti 8250-8300 lira dolaylarına çekmek. 

İKTİDARA YAKIN MEDYA RESMEN AÇIKLADI

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP kulislerinde yapılan değerlendirmelerde asgari ücret konusunda 8 bin, 8 bin 100, 8 bin 150, 8 bin 250 ve 8 bin 300 lira rakamları telaffuz ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında, 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçlarına göre "işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin 7 bin 845 lira olduğu" belirtilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında başlatılan araştırma sonuçlarına göre "işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin 7 bin 845 lira olduğu" belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar