Türk- İş’ten asgari ücrette ‘Kırmızı çizgi’ aralığı: 7 bin 785 TL’nin üstünü konuşacağız, 8-9 olur

Türk- İş’ten asgari ücrette ‘Kırmızı çizgi’ aralığı: 7 bin 785 TL’nin üstünü konuşacağız, 8-9 olur
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete dair olan açıklamasında masaya 7 bin 785 TL İle oturacaklarını söylemişti. Atalay, yeni bir açıklamada bulundu. Atalay, “Bazı iyi niyetli olmayanlar, 'Türk-İş 7 bin 785 lira dedi.' diye bizi yargılıyor. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur" dedi.

İŞTE TÜRK- İŞ’TEN ASGARİ ÜCRETTE ‘KIRMIZI ÇİZGİ’ ARALIĞI!

Kırmızı çizgimizin üstüne çıkmak gerekiyor diyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni bir asgari ücret açıklaması yaptı. Daha önceki açıklamasında 7 bin 785 lira rakamını veren Atalay, 8- 9 olur dedi.

"BAZILARI ''TÜRK-İŞ 7 BİN 785 LİRA DEDİ’ DİYE BİZİ YARGILIYOR”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Yol-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu''na katıldı. Programda konuşan Atalay, asgari ücret zammı için "7 bin 785 liranın altında bir rakamı kabul etmemiz sıfır. Kırmızı çizgimiz bu. Onun üstüne çıkmak gerekiyor" sözleri nedeniyle hedef haline gelen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ifadelerinin çarptırıldığını söyledi. Asgari ücrette bir tekliflerinin olmadığını belirten Atalay, "Bazı iyi niyetli olmayanlar, ''Türk-İş 7 bin 785 lira dedi.'' diye bizi yargılıyor. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur" dedi.

 

 

“YOKSULLUK SINIRI DA 10 BİN 170 LİRA”

"7 bin 785 liranın altında bir rakamı kabul etmemiz sıfır. Kırmızı çizgimiz bu. Onun üstüne çıkmak gerekiyor" sözleri nedeniyle eleştiri alan Atalay, ifadelerine de açıklık getirdi. Türk-İş tarafından belirlenen açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının da 10 bin 170 lira olduğunu belirten Atalay, "Biz kamuoyunun önüne çıkıp ''Türk-İş 7 bin 785 lira açlık sınırının üstünü konuşacak.'' dedik. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar, ''Türk-İş 7 bin 785 lira dedi.'' diye bizi yargılıyorlar." ifadelerini kullandı.

“O MASADA OLMAYAN HERKES GÖRÜŞ BİLDİRİYOR”

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. O masada olmayan herkes görüş bildiriyor, bize katkı sağlıyor ama bunun bedelini biz ödüyoruz. Bana ''Pazarlık aşağıdan başlar mı?'' diyorlar. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur, teklif önümüze bir gelsin. İnşallah bu son olur, o masada bir de asgari ücretli olur." (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar