Son dakika... Taraflarla konuştum dedi, yeni asgari ücreti açıkladı! İşte 2023 maaşı

Son dakika... Taraflarla konuştum dedi, yeni asgari ücreti açıkladı! İşte 2023 maaşı
20 milyona yakın çalışanın ilgiyle takip ettiği asgari ücret zammına dair flaş bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Melik Yiğitel katıldığı canlı yayında ‘taraflarla konuştum’ diyerek milyonların merak ettiği asgari ücreti duyurdu.

TARAFLARLA KONUŞTUM DİYEREK AÇIKLADI: İŞTE YENİ ASGARİ ÜCRET!

Enflasyonda yaşanan tırmanış ve pazardaki yakıcı fiyatlar nedeniyle geçinmekte zorlanan 20 milyon vatandaşın maaşını belirleyecek olan asgari ücret zammına sayılı günler kaldı.

Muhalefet ve iktidar cephesinden zamma ilişkin farklı rakamlar gündeme getirilirken, son iddia ise  Gazeteci Melik Yiğitel''den geldi.

Hükümetin 2023 yılı asgari ücret zam oranını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Yeni brüt asgari ücretin 7 bin 500 ile 8 bin 500 arasında olacağı tahmin ediliyor.

2023 ASGARİ ÜCRETİ İÇİN RAKAM PAYLAŞTI

Enflasyonun altında olmayacağı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ekonomi yönetimi tarafından her fırsatta dile getirilirken Haber Global canlı yayınına katılan Gazeteci Melik Yiğitel milyonlarca asgari ücretli çalışanı heyecanlandıran açıklamaya imza attı.

Yiğitel, “Taraflarla Konuştum” diyerek yeni asgari ücret rakamını söyledi.

“Resmi istatistiklere göre asgari ücretli çalışan sayısı yüzde 37. Bu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 2 hafta önce açıkladığı rakam. Toplamda 31 milyon 422 bin kişi çalışıyor. Bunun 13 milyon 536 bini asgari ücretli” bilgisini paylaşan Melik Yiğitel, “Ben bütün taraflarla konuştum. Gördüğüm kadarıyla rakam 8 bin liradan az olmayacak. 8.000 – 8.500 bandında bir yerde olacak. Hatta bu bandı biraz daha daraltırsam 8.300 civarında bir rakam çıkabilir, sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar