2. ara tatil ne zaman başlayacak?

2. ara tatil ne zaman başlayacak?
İkinci dönem ara tatili sebebiyle okullar 5 Nisan cuma günü kapanacak. 15 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimiyle 2. ara tatil tarihleri belirlendi ve bu sene 10-12 Nisan aralığında gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı'na denk gelen ara tatilin durumu merak konusu oldu.

Nisan ayının ikinci haftasına denk gelen bu seneki 2. ara tatil tarihi, eğitim camiası ve veliler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim yılı takvimiyle 2. ara tatilin başlangıç ve bitiş tarihi netleşti. Ancak, Ramazan Bayramı tatili ve ara tatilin birleştirilip birleştirilmediği de konuşuluyor.

MEB takvimine göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ancak, 2. ara tatilin tarihi, Ramazan Bayramı ile çakıştı. Buna göre; Ramazan Bayramı'nda kamu ve kamu kapsamındaki herkes 6 Nisan Cumartesi ile 14 Nisan Pazar arasında idari izinli sayılacak. Dolayısıyla, 2. ara tatili ile bayram tatili 9 güne çıkarılmış oldu.

Bu durumda, 8-12 Nisan tarihlerini kapsayan 2. ara tatili 4 gün olarak planlanırken, 6-14 Nisan arasında gerçekleşecek Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte toplamda 9 günlük bir tatil süreci olacak. Ancak, 9 günlük tatilin çoğu hafta sonuna denk geldiği için öğrencilerin tatiline yansımayacak ve 15 Nisan Pazartesi eğitim kaldığı yerden devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar