17 yaşındaki sürücü katletmişti: Arkadaşları Ezgi için adalet nöbetinde

17 yaşındaki sürücü katletmişti: Arkadaşları Ezgi için adalet nöbetinde
Gaziantep'te meydana gelen olayda, 17 yaşında olduğu öğrenilen ehliyetsiz bir sürücü, o sırada yoldan geçen lise son sınıf öğrencisi Ezgi Yiğit ve Şimal Toprak'a çarptı. Genç kızlardan Ezgi Yiğit hayatını kaybederken, arkadaşı Şimal Toprak ise ağır yaralandı. Kaza sonrası kendini savunan Osman S., ise kızların kullandıkları scooter ile otomobile çarptıklarını iddia etti. Sosyal medya üzerinde örgütlenen Ezgi'nin arkadaşları, #ezgiicinadalet hastag'ı ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

ARKADAŞLARI, EZGİ İÇİN ADALET NÖBETİNDE

Gaziantep''te yaşanan olayda,  lise son sınıfa giden Ezgi Yiğit''in ölümüne, Şimal Toprak''ın ise ağır yaralanmasına sebebiyet veren otomobilin ehliyetsiz sürücüsü 17 yaşındaki Osman S., genç kızların scooter''la aracına çarptığını söyleyerek, kazada bir suçunun olmadığını iddia etti. Kendisinin de Ezgi ve Şimal gibi 17 yaşında ve öğrenci olduğunu dile getiren Osman S. "Dershaneye yetişmeye çalışıyordum. Hava karanlıktı. Benim görüş mesafem iyiydi, yol aydınlıktı. 50- 60 kilometre hızla gidiyordum. Bir anda onlar tali yoldan ana yola önüme çıkıp bana çarptılar. Durup yaralılara yardım ettim, ambulansı da aradım" dedi.

Sabah''tan Mehmet Boncuk''un haberine göre, Osman S., Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği''nce tutuklanarak Gaziantep L Tipi Cezaevi''ne konuldu.

BİRİNCİ OLDUĞUNU GÖREMEDEN HAYATINI KAYBETTİ

Ezgi''nin ablası ise, Ezgi''nin kaza günü girdiği deneme sınavında birinci olduğunu açıkladı. Ehliyetsiz sürücünün vermiş olduğunu ifadeye tepki gösteren Ezgi''nin arkadaşları "Nasıl oluyor da düşük hızla gidiyor ve arkadaşımızı hayattan koparacak kadar ağır yaralıyor. İfadesinde kızların kendisine çarptığını söylemiş. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?" dediler.

SOSYAL MEDYADA BİR ARAYA GELDİLER

Arkadaşlarının ehliyetsiz bir sürücü tarafından katledildiğini dile getiren Ezgi''nin arkadaşları ise sosyal medya platformu Twitter''da bir araya geldi.

Burada bir hastag çalışmasını başlatan gençler, Osman S.''nin gereken cezayı almasını talep ediyor.

İşte Ezgi Yiğit için atılan Tweet''lerden bazıları:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar