14 katlı binada dev yangın: 7 yaralı

14 katlı binada dev yangın: 7 yaralı
İspanya’nın Valencia şehrinde 14 katlı binada çıkan yangında 7 kişi yaralandı.

İspanya’nın Valencia şehrinde yer alan Campanar Mahallesi’nde 14 katlı binada yangın çıktı. Yangın kısa bir sürede büyüyerek tüm binayı sardı.

Binada yaşayanlar kişiler, balkonlarda kurtarılmayı bekledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans gelirken, binanın karşısına yaralılar için bir sahra hastanesi kuruldu. Yetkililer, yangında 7 kişinin yaralandığını ifade ederek, çok sayıda kişinin kurtarıldığını belirtti.

Yangın, binanın bitişiğinde yer alan başka bir binaya sıçrarken, halka bölgeden uzak durması çağrısı yapıldı. Görgü tanıkları, yangının hızla yayıldığını, bunun sebebinin binanın dış cephesinde kullanılan bir malzemeden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Valencia Belediye Başkanı olan Maria Jose Catala yaptığı bir açıklamada, "Ekiplerinin işini yapmasına izin vermek için lütfen yangın alanından uzak durun” sözlerini kullandı.

İspanya Başbakanı olan Pedro Sanchez yaptığı açıklamada, "Valencia'da bir binada olan korkunç yangın karşısında dehşete düştüm. Yangından etkilenen tüm insanlara dayanışma duygularımı ve olay yerinde görev yapan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletiyorum” dedi.

Binada 130'dan fazla dairenin yer aldığı belirtilirken, yangının henüz söndürülemediği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar