12 askerin şehit düştüğü ırak saldırısında ilk kez kullanıldı! PKK’nın gizli silahı deşifre oldu

12 askerin şehit düştüğü ırak saldırısında ilk kez kullanıldı! PKK’nın gizli silahı deşifre oldu
22 Aralık'ta 6 askerin şehit olduğu saldırının ardından Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dün bir üs bölgesine yapılan sızma girişiminde 6 askerin daha şehit olduğunu Milli Savunma Bakanlığı açıkladı. Terör örgütü PKK'nın kullandığı silahlara dikkat çekerken iki önemli ortak özelliğe değindi.

Milli Savunma Bakanlığı 22 Aralık'ta 6 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dün bir üs bölgesine yapılan sızma girişiminde 6 askerin daha şehit olduğunu açıkladı. Strateji uzmanı Eray Güçlüer, terör örgütü PKK'nın kullandığı silahlara dikkat çekti.

Son 2 günde Irak'ın kuzeyi ve Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 şehit verdiğimizi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Aynı zamanda bakanlık tarafından yapılan açıklamada 13 teröristin de öldürüldüğü açıklandı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz.” İfadelerine yer verdi.

ORTAK İKİ ÖNEMLİ ÖZELLİK MEVCUT

Bugün kaleme aldığı köşe yazısında terör örgütünün kullandığı silahlara dikkat çeken Akşam yazarı Eray Güçlüer, Irak'ın kuzeyinde askerlerimize yönelik yapılan terör saldırıları incelendiğinde ortak iki önemli özelliğin öne çıktığını belirtti.

Güçlüer köşe yazısında bu ortak özelliklere değinirken teröristlerin ellerinde bulunmayan yüksek teknoloji ürünü sofistike silahların bu eylemlerde kullanıldığını ifade etti.

Güçlüer, "Lazer veya radyo sinyali güdümlü tanksavar silahları, sese duyarlı veya kodlanmış sinyallerle harekete geçebilen çoklu ateşlemeli patlayıcı düzenekleri, kızılötesi gece görüş sistemleri gibi silah ve teçhizatın bu tür terör saldırılarında terör örgütü PKK'nın elinde olduğu görülmektedir" şeklinde ifadelere yer verdi.

Güçlüer bu bilgileri paylaşırken 2007 ve 2015 tarihlerinde Dağlıca üs bölgelerine yapılan saldırılarda da benzer gelişmiş teknolojik silahların kullanıldığını açıkladı.

İkinci ortak noktaya çıkan çeken Güçlüer, Türkiye'nin dış politikada hassas olduğu dönemlerde bu saldırıların meydana geldiğini aktardı.

1703400632-73a684.png

SALDIRILARIN NEDENİ

Güçlüer yazısının devamında ise Türkiye'ye yönelik yapılan bu saldırıların 4 nedenini şu şekilde açıkladı:

  • Türkiye'nin İsrail - Hamas çatışmasında Filistin'in yanında yer alması
  • Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerini koruması
  • Ege Denizi'nde Yunanistan'a karşı elde edilen durum üstünlüğü
  • Suriye ve Irak'taki mahdut hedefli operasyonlarla büyük ölçüde terör örgütüne zarar verilmiş olması

NE YAPILMALI

Güçlüer aynı zamanda bölgedeki askeri kapasitenin arttırılması gerektiğini belirten Güçlüer, terör hedeflerinin kapsamlı şekilde tereddütsüz olarak vurulması gerektiğini de yazdı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar