Ders zili çaldı: Depremin vurduğu 3 ilde daha eğitim başladı!

Ders zili çaldı: Depremin vurduğu 3 ilde daha eğitim başladı!
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından eğitim 10 ilde geç başladı. Depremin vurduğu Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar bugün açıldı.

Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa''da eğitim-öğretim 1 Mart''ta başlamıştı. Depremin büyük yıkım yarattığı diğer iller Adana, Gaziantep ve Osmaniye''de ise eğitim bugün başladı.

Depremin etkilediği 10 ilde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin 868 binasından 24''ü yıkıldı, 83''ü ise ağır hasar aldı.

Deprem bölgesindeki 10 ilin eğitim öğretime başlama tarihleri üç kategoriye ayrıldı, birinci kategoride yer alan Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa''da eğitim-öğretim 1 Mart''ta başladı.

Üç ildeki öğrenciler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitime başladı.

Adana''dan ve Osmaniye''den 4''er binin üzerinde, Gaziantep''ten ise 15 bine yakın öğrenci olmak üzere 23 bine yakın öğrencinin başka illerdeki okullara nakilleri yapıldı. Üç ildeki 1 milyon 300 bine yakın öğrenci ise kendi illerindeki okullara devam edecek.

4 İLDE EĞİTİM 27 MART TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay da ise eğitim öğretimin 27 Mart tarihinde başlatılmasına ilişkin hazırlıklar sürüyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar