1 haftada sigarayı bıraktırıyor: Nikotin ihtiyacını doğal yollardan karşılıyor

1 haftada sigarayı bıraktırıyor: Nikotin ihtiyacını doğal yollardan karşılıyor
Türkiye dünyadaki diğer ülkelere göre sigara kullanımı konusunda birinci sırada yer alıyor. Nüfusun neredeyse çeyreği sigara kullanıyor. Peki sigarayı 1 haftada bırakmanızın mümkün olduğunu söylesek. İşte 1 haftada sigara bırakmanın yöntemi...

Sigarayı bırakmak, pek çok kişi için zorlu bir süreç olabilir. Birçok farklı yöntem denense de, sigarayı bırakma çabaları genellikle başarısızlıkla sonuçlanıyor. Ancak uzmanlar, sigarayı bırakmanın temelinin aslında beyinde olduğunu belirtiyor. Sigarayı bırakmaya yardımcı olan bazı yiyeceklerin olduğunu ifade eden uzmanlar, bu gıdaların neler olduğunu ve sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl yardımcı olabileceğini sıralıyorlar.

eggplants-1707629-1280.jpg

Sigarayı bırakmaya yardımcı olan gıdalar arasında muz, domates suyu, yulaf lapası, süt ve patlıcan bulunuyor. Muz, sigarayı bırakmaya ve sigaranın etkilerini azaltmaya yardımcı olurken, domates suyu ve sigara beyinde benzer etkilere sahip olduğu için sigarayı bıraktığınız ilk ay boyunca domates suyu tüketmek rahatlamanıza yardımcı olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre, 20 gün boyunca tüketilen 2 yemek kaşığı yulaf lapası, nikotin bağımlılığını azaltabilir. Bir bardak süt içerek içilen sigaranın tadının kötüleşmesi ve istenmeyen bir tat bırakması sağlanabilir. Sigara içme isteği geldiğinde patlıcan tüketmek de içeriğindeki nikotin sayesinde rahatlamanıza yardımcı olabilir.

pexels-mauricio-mascaro-907865.jpg

Uzmanlar sigara bırakmada istikrarın ve kararlılığın altını çiziyor. Sigarayı bırakma kararı alındığında, nikotin alışkanlığını azaltmak için düşük nikotinli bir markaya geçilebileceğini ve yeni alışkanlıklar edinilerek bedenin sakinleştirilebileceği belirtiliyor. Ayrıca, sigarayı bırakma sürecinde bol su içmek, evi ve çevreyi temizlemek, ağız ve diş bakımını düzenli olarak yapmak gibi yöntemlerin de faydalı olduğunun altı uzmanlar tarafından çiziliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar