40 yıl önceden geleceği tahmin ettiler: Kahin Baba Vanga'ya rakip çıktı ama bir insan değil!

40 yıl önceden geleceği tahmin ettiler: Kahin Baba Vanga'ya rakip çıktı ama bir insan değil!
Araştırmacılar tarafından eski gazete kupürleri incelenirken şaşırtıcı bir gerçek ile karşılaşıldı. Gazetelerin 2024'te olacak olayları önceden bildiği ortaya çıktı.

1924 yılından kalma gazete kupürleri, 2024 yılı için bazı şaşırtıcı derecede doğru tahminlerde bulunmuş. Calgary Üniversitesi araştırmacısı Paul Fairie tarafından derlenen bu tahminler, bazı açılardan geleceği öngörmeyi başarmış.

DOĞRU TAHMİNLER

Otomobillerin sayısında artış: 1924'teki bir makale, otomobillerin 2024'te "sonsuza kadar artacağını ve çoğalacağını" ve şehirlerin "şehrin kalbinden geçen hız yolları" ile dolu olacağını doğru bir şekilde öngörmüş.

Uzay keşfi: Bir başka makale, "insanların uçarak uzayı keşfedeceğini" belirtmiş. Bu tahmin, o dönemdeki sıradan bir insan için tam olarak doğru olmasa da, insanlığın geneli için kesinlikle doğru çıkmış.

Yaşam süresi: 1924'teki tahminlere göre, 2024'te çoğu insan "en az 100" yaşına kadar yaşayacak ve tıp bilimindeki ilerlemeler sayesinde 75 yaşındaki bir kişi "nispeten genç bir adam" olacaktı. Henüz bu noktaya tam olarak ulaşmamış olsak da, oldukça yakın bir noktadayız.

Hareketli görüntüler: Bir gazete, 2024'te ortalama bir ailenin fotoğraf albümlerinin büyük ölçüde "hareketli görüntülerden" oluşacağını ve bu görüntülerin "o kadar gerçekçi" olacağını öngörmüş. Bu tahmin de büyük ölçüde doğru çıkmış durumda.

YANLIŞ TAHMİNLER

Gazeteler birçok şey bildiği gibi bazı konularda da yanıldılar. Bu konular arasında dünya barışı, aya yerleşme, atların neslinin tükenmesi, elmas madenlerinin bitmesi ve açlığın sona ermesi gibi şeyler yer alıyor.

Sonuç olarak, 1924'teki gazetelerin 2024 yılı için yaptığı tahminlerin bir kısmı oldukça doğruyken, bazı tahminler de gerçekleşmemiş. Bu, geleceği tahmin etmenin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar