Yengeçler bir zamanlar dünyanın kralıydı: 8.8 milyon yıllık dev pençe bulundu!

Yengeçler bir zamanlar dünyanın kralıydı: 8.8 milyon yıllık dev pençe bulundu!
Bilim insanları tarafından Yeni Zelanda'da dev yengeç pençesi bulundu. Günümüzdeki yengeçlerin pençelerine göre iki kat büyük olduğu açıklandı.

Bilim insanları, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nda 8.8 milyon yıllık bir yengeç türüne ait fosil bir pençe keşfettiler. Bilim insanları bu fosilin şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük yengeç pençesi olduğunu belirtti.

ekran-alintisi.jpg

Devasa boyutları nedeniyle, bu fosilin günümüz Güney Dev Yengeci'nin öncüsü olabileceği düşünülüyor. Güney Dev Yengeci, 12 kilogramdan daha ağır olabilen bir tür olarak ön plana çıkıyor. Keşfedilen yengeç pençesinin 22 santimetre boyutunda olduğu açıklandı.

FOSİLLER NASIL KORUNDU?

Fosiller, volkanik kül ve çamur gibi tortular tarafından gömülerek korunmuş. Bu sayede, milyonlarca yıl sonra bile detaylı şekilde inceleyebilmenin mümkün olduğu belirtiliyor.

ekran-alintisi-3.jpg

YENİ TÜR: PSEUDOCARCİNUS KARLRAUBENHEİMERİ

Araştırmacılar, fosilleşmiş kabukluların yeni bir türü temsil ettiği sonucuna vardılar. Bu türe, fosilin toplayıcısı ve bağışçısı Karl Raubenheimer'in adı yani "Pseudocarcinus karlraubenheimeri" denildi.

dev-yengec.jpg

BÜYÜK PENÇELERİN SIRRI

Bilim insanları, yengeçlerin büyük boyutlara ulaşmasını yırtıcı hayvanlara karşı korunma ihtiyacına bağlıyor. Büyük pençeler, hem avlanmak hem de savunmak için kullanılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar