Uyuşturucu çetesinden öğrenciye cinsel istismar skandalı! Tahta kaşık detayı kan dondurdu

Uyuşturucu çetesinden öğrenciye cinsel istismar skandalı!  Tahta kaşık detayı kan dondurdu
Azerbaycan uyruklu üniversite öğrencisi Ali S.K.'nin dahil olduğu uyuşturucu çetesine ait tabancayı düşürmesiyle olay başladı. Polislerin silaha el koyması üzerine Ali S.K., çete üyelerinin işkencesine maruz kaldı. Tahta kaşıkla cinsel saldırıya uğrayan Ali S.K., başına gelenleri anlattı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak altı kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Ali S.K.'nin Gaziantep'te bulunduğu sırada Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere, Mehmet Can Aslaner ve F.O. tarafından zorla tutulduğu ve aralıklarla darp edildiği belirtildi. Daha sonra Zonguldak'a getirilen Ali S.K., burada da darp edilerek kolunun kırıldığını, tutsak gibi tutulduğunu ve pasaportu ile telefonunun alındığını ifade ederek şikayetçi oldu.

Mahkemede tutuklu sanıklar Mehmet Can Aslaner, Samet Küçükdere, Y.A., tutuksuz H.C. ve sanık avukatları bulunurken, tutuklu Ayhan Küçükdere ve F.O. SEGBİS ile katıldı. Mehmet Can Aslaner, olayın uyuşturucu tartışmasından kaynaklandığını belirterek Ali S.K.'nin çete içerisinde parasız uyuşturucu içtiğini iddia etti. Ali'nin seçim yapması istendiğinde "Yeter ki beni dövmeyin, pişmanım. Şişeye oturmaya razıyım" dediğini ve olayın videolarının çekildiğini aktardı.

305842.webp

PASAPORTUNU GASP EDİP DARP ETTİLER

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianameye göre Ali S.K., Gaziantep'teyken Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere, Mehmet Can Aslaner ve F.O. tarafından zorla alıkonuldu ve aralıklarla dövüldü. Zorla Zonguldak'a getirilen Ali S.K., burada da şiddete maruz kaldığını, kolunun kırıldığını, tutsak gibi tutulduğunu ve pasaportu ile telefonunun gasp edildiğini ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

BANYODA UĞRADIĞI CİNSEL SALDIRI KAYDA ALINMIŞ

Tutuklu sanıklar Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere ve Mehmet Can Aslaner hakkında ‘Birden fazla kişiyle birlikte konutta silahlı yağma', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Eziyet etme' ve 'Nitelikli cinsel istismar’ suçlarından 52’şer yıl, tutuksuz sanıklar F.O. (36), H.C. (36), Y.A. (40) ‘Hürriyeti yoksun bırakma’ suçundan 14’er yıl ve F.O. hakkında ayrıca ‘Eziyet etme’ suçundan 5 yıl olmak üzere toplamda 203 yıl hapis cezası talep edildi. Ayrıca iddianamede Ali S.K.’nin banyoda uğradığı cinsel saldırının kayda alındığı 6 dakika 40 saniye ve 2 dakika 7 saniyelik 2 videodan bahsedildi.

‘BİR ÇOCUĞA BAK BİR ŞİŞEYE BAK’

Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada yaşandı. Tutuklu sanıklar Mehmet Can Aslaner, Samet Küçükdere, başka bir suçtan tutuklu Y.A. ve tutuksuz H.C. ile sanık avukatları salonda hazır bulunurken, tutuklu Ayhan Küçükdere ile başka bir suçtan tutuklu F.O. duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mehmet Can Aslaner, Ali S.K.'nin G.T.'den uyuşturucu almak için önceden para aldığını ve bu parayı harcadığını, ardından aralarında tartışma çıktığını belirtti. Aslaner, G.T.'nin Ali S.K.'yi dövdüğünü ve bu sırada S.K.'nin bazı bilgiler verdiğini ifade etti. Aslaner şöyle devam etti: “Ali, sadece uyuşturucu almaya gelirdi, zorla tutulmazdı. Bir akşam uyuşturucu içerken Ayhan, Ali'nin G.T.'ye Samet'in eşi ve çocuklarının yerini söylediğini öğrendi ve sinirlendi. Ayhan, Ali'ye 'Seni öldüreceğim ya buradan aşağıya atacağım ya da 2,5 litrelik kola şişesine oturacaksın' dedi. Eve gelince Ayhan, Ali'ye seçim yapmasını istedi. Ali, 'Beni dövmeyin, pişmanım. Şişeye oturmayı kabul ediyorum' dedi. Ben de Ayhan'a 'bir çocuğa bak, bir şişeye bak, bu şişe çocuğa girmez' dedim. Samet bunları duymadı, o başka odadaydı. Ayhan, Ali'ye bir kaşık tutup 'o zaman bu kaşığa oturacak' dedi. Ali, banyoya geçti ve sonrasında videodaki olaylar yaşandı."

İSTİSMARDAN SONRA BİR DAHA DÖVDÜLER"

Aslaner, videoyu çekenin Ayhan olduğunu belirterek şunları dile getirdi: "Ali'nin kafasına silah dayayan bendim. Videoda başka biri yoktur. Ben Ali’ye videodaki eylemleri yaptım bir de beraber alkol içerken ‘İnsan kaşığa oturmayı ister mi’ diyerek dövdüm.”

Aslaner, Ayhan Küçükdere’nin Ali’nin babasını tehdit ettiğini ve şöyle dediğini aktardı:

"500 bin lira ver yoksa oğlunu öldüreceğim." Bunun üzerine Ali'yi kurtarmak için bazı yakın arkadaşlarıyla avukat tutma ve bilet parası ayarlayıp kaçırma planı yaptıklarını da belirtti. Aslaner, Ali S.K.’nin zorla tutulmadığını ve telefonunun da zorla alınmadığını öne sürdü.

ÜSTÜNDE SİGARA SÖNDÜRÜP SİLAH ÇEKTİLER”

Ayhan Küçükdere'nin olayı şöyle aktardığı belirtiliyor: "Mehmet Can ‘Çocuklarımın adresini düşmanlarıma verdi. Ali’yi cezalandıracağım’ dedi. Ali’ye ‘bana namussuzluk yaptın, geç banyoya’ dediği sırada ben ‘gerek yok’ dedim. Ayağa kalkıp silahını çekip kurdu. Ali’ye doğrultup ‘Banyoya geç’ dedi. Bana da ‘abi kayda alır mısın’ dedi. Silahı doğrulttuğu için korktum, kabul etmek zorunda kaldım. Ali korku içindeydi. Mehmet Can tahta kaşığı Ali’nin önüne atarak ‘bunu kendine sokacaksın’ dedi. Mehmet Can ‘seni öldüreyim mi’ diyordu ben de ‘gerek yok’ diyordum. Ali’nin üstünde sigara da söndürdü. Videoda Ali ‘Ayhan abi affet’ diyordu ama niye böyle dedi bilmiyorum. Sanırım benden bir umut bekledi. Sonra hiçbir şey olmamış gibi muhabbete devam ettiler. Biz Antep’teyken Ali yanımıza geldi. Daha sonra araba almak ve Mehmet Can ile Ali’yi bırakmak için yine Zonguldak’a gittik. Ali burada arabadan 450 bin lira para çaldı. Ali’yi ararken akşam panik halinde eve geldi. Parayla uyuşturucu ve silah aldığını ama okulda düşürdüğünü anlattı. Ali’yi yanımda zorla götürmedim. Paranın hepsini harcadığını düşünmüyordum. Paramı geri almak istiyordum. Ali benim telefonumdan babasını arayıp para istedi babası da ‘senin gibi oğlum yok’ dedi. Ali kendi kendine kaçtı gitti. Ben de paramı bulmak için peşinden koştum. Bulamadık."

Samet Küçükdere ise kendisinin Ali S.K.'yi darbetmediğini reddederken, diğer 3 sanığın ifadelerinin alındığı ve duruşmada Ali S.K.'nin 2 arkadaşı ve üniversitenin güvenlik görevlisinin tanık olarak dinlendiği belirtiliyor. Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan Mehmet Can Aslaner ve Ayhan Küçükdere'nin cinsel saldırı suçundan tutuklanmalarına karar verirken, Samet Küçükdere'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma, Ali S.K.’nin Türkiye’de kullandığı Azerbaycan numarasının tespitinin ve eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar