Telefon parçalarının ithalatı için gözetim kararı

Telefon parçalarının ithalatı için gözetim kararı
Bazı telefon aksam ve parçalarının ithalatına gözetim uygulanması kararı alındı.

Ticaret Bakanlığının İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu tebliğle, antenler ve ana kartlar gibi belirli telefon aksam ve parçalarının ithalatında gelecekte yürütülecek gözetim uygulamasının esasları belirlendi.

Buna göre, her türlü antenler ve anten yansıtıcıları ile bunların aksam ve parçaları (yalnızca telefon cihazlarına ait olanlar) için adet başına 5 dolar, diğerleri (yalnızca telefon cihazlarına ait olan ve üzerine en az bir komponent dizilmiş kartlar dahil) için adet başına 100 dolar, telefon cihazlarına ait diğer aksam ve parçalar için adet başına 5 dolar ve diğerleri olarak tanımlanan eşyalar için adet başına 35 dolarlık bir gözetim uygulanacak.

Akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ve tamamen demonte haldeki aksam ve parça ithalatında bu tebliğ hükümleri geçerli olmayacak.

Belirtilen eşyalar, sadece İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek gözetim belgesiyle ithal edilebilecek.

Tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Ayrıca, Bakanlık tarafından, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından alınan bazı eşyanın sınıflandırılmasına ilişkin kararların Türkiye mevzuatına uyumlaştırılmasını amaçlayan tarife ve sınıflandırma kararlarına ilişkin Gümrük Genel Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar