Sierra Leone’de Türk şirkete ödeme yapıldı: Kriz sona erdi!

Sierra Leone’de Türk şirkete ödeme yapıldı: Kriz sona erdi!
Sierra Leone'deki uzun süredir devam eden enerji krizi, ülkenin elektrik faturalarını ödememesi nedeniyle yaşanıyordu. Ancak Türk şirkete olan borcun bir kısmının ödenmesiyle bu kriz son buldu.

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de uzun süredir devam eden elektrik kesintileri, elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle halkı zor duruma sokmuştu. Son haftalarda yaşanan bu kesintiler, 48 milyon dolarlık faturaların bir kısmının ödenmesiyle sona erdi.

Sierra Leone'nin elektrik ihtiyacını karşılayan Türk şirketi Karpowership'e yapılan 18 milyon dolarlık ödeme sonrası başkent Freetown'a yeniden enerji verilmeye başlandı.

Karpowership'in açıklamasına göre, ödenmeyen faturalar nedeniyle başkente sağlanan elektrik miktarı 60 megavattan 6 megavata düşürülmüştü. Ancak ödeme sonrası enerji tedariki normale döndü.

shutterstock-1584223252-small.webp

Bu enerji krizi sırasında sorumluluğu üstlenen Enerji Bakanı Kanja Sesay, görevinden istifa etti. Sesay’ın istifası üzerine, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Enerji Bakanlığının artık doğrudan Cumhurbaşkanlığının denetimi altında olacağını açıkladı.

Enerji krizinin etkileri hastaneleri de vurdu. Elektrik kesintileri nedeniyle hastanelere elektrik verilememiş, bir doktor, enerji tedarikindeki aksamalar nedeniyle bir bebeğin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti. Sağlık personeli muayenelerini telefon ışıkları altında yapmak zorunda kalmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar