Uludağ’da araba çarpan ayı 24 saatte kurtarıldı

Uludağ’da araba çarpan ayı 24 saatte kurtarıldı
Bursa-Uludağ yolunda araçların önüne çıkan ve araba çarpması sonucu yaralanan ayı 24 saatlik nefes kesen operasyonla kurtarıldı.

Bunun üzerine Jandarma Çevre Koruma Timi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri haberdar edildi. DKMP Bursa Şube Müdürlüğü ve jandarma timlerinden oluşan kurtarma ekibi, gece boyunca ayıya ulaşmaya çalıştı.

aw200353-01.jpg

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekipler yaralı ayının izini sürmeye devam etti. Yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafede, ormanlık alandaki dere yatağında ayıya ulaşıldı. Ancak, yaralı ayı, arka ayaklarını kullanamamasına rağmen sürünerek dere yatağından aşağıya doğru kaçmaya çalıştı. Jandarma ve DKMP ekipleri tarafından kıstırılan genç ayı, veteriner hekimler tarafından uyuşturucu iğne atılarak bayıltıldı. Ardından, ekipler tarafından pençeleri ve ağız kısmı sargı bezleriyle sarılarak tedbir alındı.

aw200353-07.jpg

Urgan yardımıyla dere yatağından çıkarılan yaklaşık 100 kiloluk ayı, Jandarma ve DKMP ekipleri tarafından yukarıya taşındı. Daha sonra, ayı Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı ayının buradaki tedavisinin tamamlanmasının ardından Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek tedavi sürecine devam edileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar