Meslektaşı öldürülen öğretmenler derse girmedi

Meslektaşı öldürülen öğretmenler derse girmedi
İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak öldürülmesini protesto etmek isteyen öğretmenler ilk derse girmedi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, müdür Oktugan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla ilk derse girmediler.

Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Anafartalar Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Şehit Ferhan Hasovalı Ortaokulu ve Dumlupınar İlkokulu gibi ilçedeki okullarda öğretmenler, Türk Eğitim-Sen'in öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme katıldılar.

222.jpg

Eğitimciler, "Eğitimciye Şiddete Hayır" sloganları atarak müdür Oktugan'ın katledilmesine tepki gösterdiler. Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu öğretmenlerinden Erol Kurt, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için hükümetin etkili tedbirler alması gerektiğini belirtti. Kurt, sendikanın TBMM'ye sunduğu kanun teklifinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve siyasi partilerden bu teklife destek verilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Özcan Tonyalı ise tüm okullarda yüzlerce öğretmenin yaka kartlarını takarak ilk derse girmediğini ve "Eğitimciye Şiddete Hayır" sloganıyla eylem yaptığını ifade etti. Tonyalı, öğretmenlerin odalarında bir araya gelerek şiddete karşı birlik içinde olduklarını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar