Seçim kaybeden muhtar yolu kapattı! Yolun ortasına ağaç dikti

Seçim kaybeden muhtar yolu kapattı! Yolun ortasına ağaç dikti
Aydın'da üçüncü kez aday olduğu muhtarlık seçimi kaybeden bir kişi tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle kullanılan yolu kapatıp zeytin ağacı dikti.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde iki dönem muhtarlık yapan Muhammed Dibek'in, üçüncü kez aday olduğu seçimi kaybetmesinin ardından tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle 5 hane ve 28 kişinin kullandığı parke döşeli yolu kapatıp zeytin ağacı dikmesi mahalle sakinlerini mağdur etti.

99170011-2414-4523-ab53-b7264b78bb2d.jpeg

Alemler Mahallesi'nde yaşanan bu olay, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Hakkı Nasır, mahalle sakinlerinden biri olarak yaşananları şu şekilde dile getirdi: "Bu mahallede uzun yıllardır ikamet ediyorum. Mahallemizin ana yolunun kullanımı, kabristanlık alanından geçiyor. Ancak, bu alanı kullanmak bizim için mümkün değil. Bu nedenle, parke döşeli yolu tercih ediyoruz. Ancak, aniden bu yolun kapatılması ve alternatif bir çözüm sunulmaması, halkı mağdur ediyor. Acil durumlarda ne yapacağımızı düşünmek zorundayız. Bu kararın alınması ve uygulanmasıyla ilgili hiçbir bilgi verilmemesi de endişe verici."

YOLUN KULLANIMI ENGELLENDİ

Diğer bir mahalle sakini Mehmet Durmaz da yaşadıkları durumu şu şekilde ifade etti: "Bu yolun açık olması uzun yıllardır devam eden bir durumdu. Ana yolumuz, kabristanlık alanından geçiyor ve ulaşımı engellenmiş durumda. Bizim kullanmak zorunda olduğumuz parke döşeli yolun uzunluğu 30-35 metre. Ancak, şimdi bu yolun kullanımı engellendi. Muhtarımızın seçimi kaybetmesinin ardından bu yolun kapatılması, bize verilen cezalandırma hissini doğuruyor. Gerekli başvuruları yaptık ve yetkililerden yardım talep ediyoruz."

Süleyman Demir de yaşanan duruma ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Muhtarımızın 2 dönem görev yaptığı ve üçüncü dönemde seçimi kaybettiği bir gerçek. Ancak, halkı mağdur etmemek önemlidir. Mahalle sakinlerinin çıkarları göz önünde bulundurulmalıdır. Tapulu arazi olabilir ancak, vicdani bir sorumlulukla hareket etmek gerekir. Önümüzdeki dönemde toplum içinde saygı görmek isteyen kişilerin, bu tür saygısız davranışlardan kaçınması gerektiğini düşünüyorum."

'BEN OYUMU KENDİSİNE VERDİM YOLU KULLANMAK İSTİYORUM'

Yaşananların ardından mağdur olan bir kadın ise "Bu yolu 60 senedir kullanıyorum. Yolun tekrar açılmasını istiyorum. Ben oyumu kendisine verdim" ifadelerini kullandı. Eski Muhtar Muhammed Dibek ise, yolun geçtiği yerin tapulu arazisi olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar