AKP’nin güçlü kalesinde sıra dışı bir gün kendini türbeye kilitledi

AKP’nin güçlü kalesinde sıra dışı bir gün kendini türbeye kilitledi
Resmi olmayan sonuçlara göre AKP’nin adayı Mehmet Ergün Turan’ın oy çokluğu sağladığı İstanbul’un Fatih ilçesinde seçimin ertesi günü yaşanan olay herkesi hayrete düşürdü.

Herkesin merakla beklediği 31 Mart günü 199 bin 272 seçmen sandık başına giderek oyunu kullandı.

CHP’nin Türkiye genelinde oy oranını artırdığı, AKP’nin kalesi olarak adlandırılan illeri dahi kazandığı seçimde dikkat çeken olaylarda yaşandı.

Muhtar kavgaları, husumetli aileler arasındaki seçim tartışmaları, sandık başında hayatını kaybeden adaylar, farklı illerden taşınan asker seçmenler derken Fatih’te de sıra dışı bir olay meydana geldi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-102321.png

Açıklanan ilk rakamlara göre AKP, Eyüpsultan, Üsküdar gibi muhafazakar seçmenin ikamet ettiği ilçeleri CHP’ye karşı kaybetti.

Fatih’te ise kimin üstünlük sağlayacağı merakla beklenirken AKP’nin adayı Mehmet Ergün Turan % 47,56, CHP’nin adayı Mahir Polat ise % 43,77 oy aldı.

ekran-goruntusu-2024-04-02-102124.png

KENDİNİ TÜRBEYE KİLİTLEDİ

AKP’nin güçlü kalelerinde olan ilçede bu oylamanın ardından bir vatandaş Fatih Camii'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesine kendini kilitledi.

Olayın ardından türbenin etrafında kalabalık toplanırken şahsın neden kendini kilitlediğine dair ise bir bilgi verilmedi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-102030.png

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar