AKP'de yerel seçimin bilançosu belli oldu: Erdoğan 12 bakanı görevden alıyor!

AKP'de yerel seçimin bilançosu belli oldu: Erdoğan 12 bakanı görevden alıyor!
Gazeteci Şaban Sevinç, 'Teyitli bilgi' diyerek aldığı kulis bilgisini X hesabından duyurdu. Sevinç, Erdoğan'ın kabinede değişikliğe gideceğini ve 5 bakanın koltuğunun sağlam olduğunu belirtti.

31 Mart Yerel seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayan ve yıllar sonra ikinci parti konumuna gerileyen AKP’de değişim çıkışları gelmeye başladı.

Seçim yenilgisiyle karşı karşıya gelen AKP’de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti ve kabine içinde bazı isimleri görevden alacağı sık sık gündeme geliyor.

Değişim için henüz bir adım atmayan Erdoğan’ın kabinede yer alan bazı isimleri görevden alacağı iddia edildi.

'TEYİTLİ BİLG'İ DİYEREK DUYURDU

Gazeteci Şaban Sevinç, sosyal medya hesabı üzerinden “Teyitli bilgi” diyerek yaptığı paylaşımda, görevden alınma ihtimali olmayan 5 bakanı açıkladı.

Açıklamasına “Koltuğu sağlam 5 Bakan" notunu düşen Sevinç,

“31 Mart sonrası Kabinede değişiklik yaklaşırken Ankara’da kulislere yayılan bilgilere göre yeri sağlam görülen 5 bakan şöyle.

1) Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özellikle deprem bölgesindeki performansı ve Hatay’ı AKP’nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Erdoğan’ın takdirini kazanmış durumda. Hatay AKP için oldukça büyük önem taşıyordu. Ve Özhaseki’nin bunun başarılmasında öne çıktığı konuşuluyor.

2) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Görev bilinci ve muhalif kesimden bile sempati toplaması nedeniyle Yerlikaya da Erdoğan tarafından takdir ediliyor.

3) MSB Yaşar Güler zaten siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.

4) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hem Ortadoğu, hem de ABD bağlantıları ve Gazze olayındaki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan’ın tuttuğu bir isim.

5) Ve tabi ki Mehmet Şimşek.” ifadelerine yer verdi.

aban.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, hükûmet veya kabine, Türkiye'de cumhurbaşkanının başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kuruldur. Her bakan, kendi bakanlığını ilgilendiren iş ve emri altındaki kamu çalışanlar yerine getirdikleri işlem ve eylemlerinden sorumludur.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE KAÇ BAKAN VAR?

Kabine üyeleri; cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve 17 bakandan oluşmaktadır. Anayasaya göre milletvekili olamamaktadırlar. Eğer bir milletvekili, cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırsa milletvekilliği görevinden istifa etmek zorundadır.

aa-20240402-34163443-34163441-turkish-president-and-leader-of-ak-party-recep-tayyip-erdogan-001.jpg

KABİNEDEKİ BAKANLAR

Kabinede bakanlıklar ise şu şekilde:

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanlığı Yaşar Güler, Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdülkadir Uraloğlu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar