Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? İşte o açıklama…

Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? İşte o açıklama…
Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye’nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir'de ulaşım ile ilgili vatandaşların yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bayram süresince bazı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı sunuluyor.

Bu karar, şehir içi ulaşımda yaşanabilecek yoğunluğu hafifletmeyi ve vatandaşların bayramı daha rahat ve ekonomik bir şekilde kutlamalarını amaçlıyor.

6 Nisan 2024 Cumartesi gece yarısından itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi sabah 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri dışındaki Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak.

Ayrıca, 10 Nisan Çarşamba gece yarısından 12 Nisan Cuma gece yarısına kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı seferleri ile belediyelerin ve ilgili birliklerin yürüttüğü diğer toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak. B

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da benzer bir uygulama hayata geçirilecek. Bu özel günde, Başkentray, Marmaray, İZBAN ve İstanbul’daki raylı sistem hatları başta olmak üzere, belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri vatandaşlara ücretsiz sunulacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar